The composition of Peruvian food
Descripción del Articulo
The real appreciation of the nutritional status of a population requires full knowledge of all aspects of production and consumption. It is necessary to know the total available food, chemical composition and nutritive value. In addition, the dietary habits of the population and health disturbances...
| Autores: | , , , , , , , , , , |
|---|---|
| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 1952 |
| Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/9380 |
| Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/9380 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| id |
REVUNMSM_f1eb2a635099b54ab2f507cd7d2da9e2 |
|---|---|
| oai_identifier_str |
oai:ojs.csi.unmsm:article/9380 |
| network_acronym_str |
REVUNMSM |
| network_name_str |
Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| repository_id_str |
|
| spelling |
The composition of Peruvian foodLa composición de los alimentos peruanosCollazos Ch., CarlosWhite, Philip L.White, Hilda S.Viñas T., EduardoAlvistur J., EnriqueUrquieta A., RenánVásquez, JuanDias T., CésarQuiróz M., AlfonsoRoca N., AmaliaHegsted, D. MarkThe real appreciation of the nutritional status of a population requires full knowledge of all aspects of production and consumption. It is necessary to know the total available food, chemical composition and nutritive value. In addition, the dietary habits of the population and health disturbances that relate to nutrition. All these factors must be known before taking measures to adjust the production and distribution of food, in order to improve current eating habits.La apreciación verdadera del estado de nutrición de una población requiere el conocimiento completo de todos los aspectos de la producción y consumo de alimentos. Es necesario conocer las disponibilidades totales de alimentos, su composición química y valor nutritivo. Además, los hábitos dietéticos de la población y los disturbios de la salud que guardan relación con la nutrición. Todos estos factores deben conocerse antes de tomar medidas encaminadas a reajustar la producción y distribución de alimentos, con el fin de mejorar los actuales hábitos alimenticios.Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Medicina Humana1952-06-16info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/938010.15381/anales.v35i2.9380Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 35 No. 2 (1952); 358-382Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 35 Núm. 2 (1952); 358-3821609-94191025-5583reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/9380/8196Derechos de autor 1952 Carlos Collazos Ch., Philip L. White, Hilda S. White, Eduardo Viñas T., Enrique Alvistur J., Renán Urquieta A., Juan Vásquez, César Dias T., Alfonso Quiróz M., Amalia Roca N., D. Mark Hegstedhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/93802020-04-06T15:47:01Z |
| dc.title.none.fl_str_mv |
The composition of Peruvian food La composición de los alimentos peruanos |
| title |
The composition of Peruvian food |
| spellingShingle |
The composition of Peruvian food Collazos Ch., Carlos |
| title_short |
The composition of Peruvian food |
| title_full |
The composition of Peruvian food |
| title_fullStr |
The composition of Peruvian food |
| title_full_unstemmed |
The composition of Peruvian food |
| title_sort |
The composition of Peruvian food |
| dc.creator.none.fl_str_mv |
Collazos Ch., Carlos White, Philip L. White, Hilda S. Viñas T., Eduardo Alvistur J., Enrique Urquieta A., Renán Vásquez, Juan Dias T., César Quiróz M., Alfonso Roca N., Amalia Hegsted, D. Mark |
| author |
Collazos Ch., Carlos |
| author_facet |
Collazos Ch., Carlos White, Philip L. White, Hilda S. Viñas T., Eduardo Alvistur J., Enrique Urquieta A., Renán Vásquez, Juan Dias T., César Quiróz M., Alfonso Roca N., Amalia Hegsted, D. Mark |
| author_role |
author |
| author2 |
White, Philip L. White, Hilda S. Viñas T., Eduardo Alvistur J., Enrique Urquieta A., Renán Vásquez, Juan Dias T., César Quiróz M., Alfonso Roca N., Amalia Hegsted, D. Mark |
| author2_role |
author author author author author author author author author author |
| description |
The real appreciation of the nutritional status of a population requires full knowledge of all aspects of production and consumption. It is necessary to know the total available food, chemical composition and nutritive value. In addition, the dietary habits of the population and health disturbances that relate to nutrition. All these factors must be known before taking measures to adjust the production and distribution of food, in order to improve current eating habits. |
| publishDate |
1952 |
| dc.date.none.fl_str_mv |
1952-06-16 |
| dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
| format |
article |
| status_str |
publishedVersion |
| dc.identifier.none.fl_str_mv |
https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/9380 10.15381/anales.v35i2.9380 |
| url |
https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/9380 |
| identifier_str_mv |
10.15381/anales.v35i2.9380 |
| dc.language.none.fl_str_mv |
spa |
| language |
spa |
| dc.relation.none.fl_str_mv |
https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/9380/8196 |
| dc.rights.none.fl_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
| rights_invalid_str_mv |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0 |
| eu_rights_str_mv |
openAccess |
| dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
| dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Medicina Humana |
| publisher.none.fl_str_mv |
Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Medicina Humana |
| dc.source.none.fl_str_mv |
Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 35 No. 2 (1952); 358-382 Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 35 Núm. 2 (1952); 358-382 1609-9419 1025-5583 reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos instname:Universidad Nacional Mayor de San Marcos instacron:UNMSM |
| instname_str |
Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| instacron_str |
UNMSM |
| institution |
UNMSM |
| reponame_str |
Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| collection |
Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| repository.name.fl_str_mv |
|
| repository.mail.fl_str_mv |
|
| _version_ |
1795238250125721600 |
| score |
13.905282 |
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).