Valor biológico de las proteínas del producto comercial Pediasure Plus utilizado en nutrición artificial enteral

Descripción del Articulo

ABSTRACT In this research the biological value of proteins Pediasure plus commercial product , used in nutritional therapy, using the biological method of net protein utilization ( NPU ) , for it was used Rattus rattus var. norvegicus , of 33-57 days old and 50-60 g in weight. A group aproteic based...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Alfaro Beltran, Iris Melina
Formato: tesis de maestría
Fecha de Publicación:2015
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/12403
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/12403
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Valor biológico
Coeficiente de digestibilidad
Pediasure plus
Descripción
Sumario:ABSTRACT In this research the biological value of proteins Pediasure plus commercial product , used in nutritional therapy, using the biological method of net protein utilization ( NPU ) , for it was used Rattus rattus var. norvegicus , of 33-57 days old and 50-60 g in weight. A group aproteic based diet and the other group the food under study was administered , the results were : digestibility 96.5 %, NPU 87.72 % and biological value of 90, 86 %. An analysis of the results it is concluded that every 100 g of Protein Pediasure plus commercial product , the body assimilates 91 g.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).