Isolation of enterobacteria in some molluscs of the Peruvian sea
Descripción del Articulo
In this paper, it has given to know the result of a bacteriologic study on 5 species of mollusk used as human food, they were: Aulacomya ater, Gari sp., Mesodesma donacium, Aequipecten purpuratus and Thais chocolata; they were from several markets of Callao and Lima. It was isolated Salmonella enter...
| Autores: | , , |
|---|---|
| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 1974 |
| Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/8413 |
| Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/rpb/article/view/8413 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Sumario: | In this paper, it has given to know the result of a bacteriologic study on 5 species of mollusk used as human food, they were: Aulacomya ater, Gari sp., Mesodesma donacium, Aequipecten purpuratus and Thais chocolata; they were from several markets of Callao and Lima. It was isolated Salmonella enteritidis serotype Derby and Edwardsiella of Gar¡ sp. Others bacteria os Proteus, Citrobacter, Enterobacter and Serrotia were presents too. AII the mollusks were contamined by E. coli. |
|---|
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).