In vitro INHIBITORY ACTIVITY OF AQUEOUS EXTRACTS OF FRUITS OF Hylocereus megalanthus AND Passiflora tripartita var. mollisima ON α-AMYLASE AND α-GLUCOSIDASE ENZYMES
Descripción del Articulo
“Pitahaya amarilla” (Hylocereus megalanthus) and “tumbo serrano” (Passiflora tripartita var. mollisima) two fruits that grow in Peru. The aim of this study was to evaluate the hypoglycemic activity by in vitro inhibition of α-amylase and α-glucosidase enzymes. The fruits were pulped and lyophilized,...
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2020 |
| Institución: | Sociedad Química del Perú |
| Repositorio: | Revista de la Sociedad Química del Perú |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:rsqp.revistas.sqperu.org.pe:article/279 |
| Enlace del recurso: | http://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/279 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Hylocereus megalanthus Passiflora tripartita var. mollisima enzymatic inhibition α- amylase α- glucosidase inhibición enzimática α-amilasa α-glucosidasa |
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In vitro INHIBITORY ACTIVITY OF AQUEOUS EXTRACTS OF FRUITS OF Hylocereus megalanthus AND Passiflora tripartita var. mollisima ON α-AMYLASE AND α-GLUCOSIDASE ENZYMESACTIVIDAD INHIBITORIA in vitro DE LOS EXTRACTOS ACUOSOS DE LOS FRUTOS DE Hylocereus megalanthus Y Passiflora tripartita var. mollisima SOBRE LAS ENZIMAS α-AMILASA Y α-GLUCOSIDASACoral Caycho, Erick Raúl Calixto Cotos, María RosarioSoberón Lozano, María MercedesHylocereus megalanthusPassiflora tripartita var. mollisimaenzymatic inhibitionα- amylaseα- glucosidaseHylocereus megalanthusPassiflora tripartita var. mollisimainhibición enzimáticaα-amilasaα-glucosidasa“Pitahaya amarilla” (Hylocereus megalanthus) and “tumbo serrano” (Passiflora tripartita var. mollisima) two fruits that grow in Peru. The aim of this study was to evaluate the hypoglycemic activity by in vitro inhibition of α-amylase and α-glucosidase enzymes. The fruits were pulped and lyophilized, and after the obtaining of aqueous extracts, the total phenolic content (TPC) was determined by the Folin-Ciocalteu method. Inhibitory activity was determined by IC50, and the type of inhibition was evaluated using 0,25-2 mg/mL and 0,02-0,28 mg/mL of the extract of tumbo serrano for α-amylase and α-glucosidase, respectively. For pitahaya amarilla, 4-64 mg/mL and 0,8-25,6 mg/mL were used for each enzyme, respectively. The TPC for the tumbo serrano and pitahaya amarilla were 614,67 and 16,17 mg/100 g of sample, respectively, expressed as gallic acid equivalents. The aqueous extract of tumbo serrano inhibited the α-amylase and α-glucosidase (mixed non-competitive type) with an IC50 of 1719,18 and 77,68 μg/mL for each enzyme, respectively, while pitahaya amarilla only inhibited the α-glucosidase with an IC50 of 8692,4 μg/mL (competitive type).La pitahaya amarilla (Hylocereus megalanthus) y el tumbo serrano (Passiflora tripartita var. mollisima) son frutos cultivados en Perú. El objetivo de este estudio fue evaluar la propiedad hipoglicemiante de estos frutos mediante la inhibición in vitro de las enzimas α-amilasa y α-glucosidasa. Los frutos fueron despulpados y liofilizados, y luego de preparar los respectivos extractos acuosos, se determinó el contenido de polifenoles totales (TPC) mediante el método de Folin-Ciocalteu. La actividad inhibitoria se determinó mediante el IC50 y se evaluó el tipo de inhibición utilizando 0,25-2 mg/mL y 0,02-0,28 mg/mL del extracto del tumbo serrano sobre la α-amilasa y α-glucosidasa, respectivamente. Para la pitahaya se empleó 4-64 mg/ml y 0,8-25,6 mg/mL sobre la α-amilasa y α-glucosidasa, respectivamente. Los TPC para el tumbo serrano y pitahaya amarilla fueron de 614,67 y 16,17 mg/100 g de muestra, respectivamente, expresados en equivalente de ácido gálico. El extracto acuoso de tumbo serrano inhibió a las enzimas α-amilasa y α-glucosidasa (tipo no competitiva mixta) con un IC50 de 1719,18 y 77,68 μg/Ml, respectivamente, mientras que la pitahaya amarilla solo inhibió a la enzima α-glucosidasa con un IC50 de 8692,4 μg/mL (tipo competitiva).Sociedad Química del Perú2020-06-30info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontexttextoapplication/pdfhttp://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/27910.37761/rsqp.v86i2.279Revista de la Sociedad Química del Perú; Vol. 86 Núm. 2 (2020): Revista de la Sociedad Química del Perú; 93-104Journal of the Chemical Society of Peru; Vol. 86 No. 2 (2020): Journal of Sociedad Química del Perú; 93-1042309-87401810-634X10.37761/rsqp.v86i2reponame:Revista de la Sociedad Química del Perúinstname:Sociedad Química del Perúinstacron:SQPspahttp://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/279/242Derechos de autor 2020 Sociedad Química del Perúhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:rsqp.revistas.sqperu.org.pe:article/2792020-09-30T16:41:10Z |
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In vitro INHIBITORY ACTIVITY OF AQUEOUS EXTRACTS OF FRUITS OF Hylocereus megalanthus AND Passiflora tripartita var. mollisima ON α-AMYLASE AND α-GLUCOSIDASE ENZYMES Coral Caycho, Erick Raúl Hylocereus megalanthus Passiflora tripartita var. mollisima enzymatic inhibition α- amylase α- glucosidase Hylocereus megalanthus Passiflora tripartita var. mollisima inhibición enzimática α-amilasa α-glucosidasa |
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“Pitahaya amarilla” (Hylocereus megalanthus) and “tumbo serrano” (Passiflora tripartita var. mollisima) two fruits that grow in Peru. The aim of this study was to evaluate the hypoglycemic activity by in vitro inhibition of α-amylase and α-glucosidase enzymes. The fruits were pulped and lyophilized, and after the obtaining of aqueous extracts, the total phenolic content (TPC) was determined by the Folin-Ciocalteu method. Inhibitory activity was determined by IC50, and the type of inhibition was evaluated using 0,25-2 mg/mL and 0,02-0,28 mg/mL of the extract of tumbo serrano for α-amylase and α-glucosidase, respectively. For pitahaya amarilla, 4-64 mg/mL and 0,8-25,6 mg/mL were used for each enzyme, respectively. The TPC for the tumbo serrano and pitahaya amarilla were 614,67 and 16,17 mg/100 g of sample, respectively, expressed as gallic acid equivalents. The aqueous extract of tumbo serrano inhibited the α-amylase and α-glucosidase (mixed non-competitive type) with an IC50 of 1719,18 and 77,68 μg/mL for each enzyme, respectively, while pitahaya amarilla only inhibited the α-glucosidase with an IC50 of 8692,4 μg/mL (competitive type). |
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