Chemical and nutritional study leaves radish, Raphanus sativus L., as food for human consumption
Descripción del Articulo
The presente work has been carried out with the leaves of tha rabanito Rsphanus Sativus L. The presence of tannins ot the catechol and coumarín was determined by qualitative analysis. The quantitative analysis showed the presence of minerals macronutrients: calcium, phosphorus,potasium,sodium and ma...
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2003 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4921 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4921 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Raphanus Sativus metabolites Raphanus Sativus L. (hojas de rabanito) metabolitos primarios y secundarios |
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Chemical and nutritional study leaves radish, Raphanus sativus L., as food for human consumptionESTUDIO QUÍMICO Y NUTRICIONAL DE LAS HOJAS DEL RABANITO, RAPHANUS SATIVUS L., COMO ALIMENTO PARA EL CONSUMO HUMANOHuamán Malla, J.Guerrero Aquino, M.Tomás Chota, G.Bravo Ayala, M.Aguirre Medrano, R.Carhuancho Acevedo, H.Raphanus SativusmetabolitesRaphanus Sativus L. (hojas de rabanito)metabolitos primarios y secundariosThe presente work has been carried out with the leaves of tha rabanito Rsphanus Sativus L. The presence of tannins ot the catechol and coumarín was determined by qualitative analysis. The quantitative analysis showed the presence of minerals macronutrients: calcium, phosphorus,potasium,sodium and magnesíum; micronutrientes: iron; and traces of copper, aluminum manganese, boron, barium,chromium and zinc. The analysís ot vitamins determined the content on fresh sample of vitaminan A, 81 and C.La presente investigación se ha realizado con las hojas del rabanito Raphanus Sativus L. Por análisis cualitativo se ha determinado presencia de taninos del tipo catecol y cumarinas, El análisis cuantitativo muestra la presencia de minerales macronutrientes como calcio, fósforo, potasio, sodio y magnesio; micronutrientes como hierro; y trazas de cobre, aluminio, manganeso boro, bario, cromo y zinc. Los análisis de vitaminas determinan el ccntenido de vitamina A, B1 y C en muestra fresca.Universidad Nacional Mayor de San Marcos2003-12-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4921Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 No. 2 (2003); 45-49Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 Núm. 2 (2003); 45-491609-75991726-2208reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4921/3991Derechos de autor 2003 J. Huamán Malla, M. Guerrero Aquino, G. Tomás Chota, M. Bravo Ayala, R. Aguirre Medrano, H. Carhuancho Acevedohttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/49212020-05-09T15:27:30Z |
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Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 No. 2 (2003); 45-49 Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 Núm. 2 (2003); 45-49 1609-7599 1726-2208 reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos instname:Universidad Nacional Mayor de San Marcos instacron:UNMSM |
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