Chemical and nutritional study leaves radish, Raphanus sativus L., as food for human consumption

Descripción del Articulo

The presente work has been carried out with the leaves of tha rabanito Rsphanus Sativus L. The presence of tannins ot the catechol and coumarín was determined by qualitative analysis. The quantitative analysis showed the presence of minerals macronutrients: calcium, phosphorus,potasium,sodium and ma...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Huamán Malla, J., Guerrero Aquino, M., Tomás Chota, G., Bravo Ayala, M., Aguirre Medrano, R., Carhuancho Acevedo, H.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2003
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/4921
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4921
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Raphanus Sativus
metabolites
Raphanus Sativus L. (hojas de rabanito)
metabolitos primarios y secundarios
Descripción
Sumario:The presente work has been carried out with the leaves of tha rabanito Rsphanus Sativus L. The presence of tannins ot the catechol and coumarín was determined by qualitative analysis. The quantitative analysis showed the presence of minerals macronutrients: calcium, phosphorus,potasium,sodium and magnesíum; micronutrientes: iron; and traces of copper, aluminum manganese, boron, barium,chromium and zinc. The analysís ot vitamins determined the content on fresh sample of vitaminan A, 81 and C.
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