Cuantificación de macronutrientes, Ca, Fe, P y vitamina C, E identificación de vitaminas liposolubles presentes en la parte comestible del fruto maduro de cyphomandra belacea (berenjena o tomate de árbol), procedente del distrito de Huaranchal, provincia de Otuzco, departamento La Libertad
Descripción del Articulo
The aim of this work of investigation was to determine the chemical composition (mike and macro nutrients) in the ripe fruit of Cyphomandra betacea "berenjena". The composition of Macronutrients, Ca, Fe, P and C vitamin; also liposolubles vitamins were identified in the edible part ripe fr...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2009 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/4843 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/4843 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Macronutrientes, Berenjena |
Sumario: | The aim of this work of investigation was to determine the chemical composition (mike and macro nutrients) in the ripe fruit of Cyphomandra betacea "berenjena". The composition of Macronutrients, Ca, Fe, P and C vitamin; also liposolubles vitamins were identified in the edible part ripe fruit of Cyphomandra betacea “Berenjena”. The results were moisture 89,0%, extract dry 11,0%, ash 1,0%, acidity (expressed in lactic acid) 3,3, pH 3,6, totals carbohydrates 5,7%, totals solubles carbohydrates 4,8%, totals reductors solubles carbohydrates 2,7%, insolubles carbohydrates 0,9%, not reductors carbohydrates 2,0%, fiber 1,8%, totals proteins 1,7%, fat 0.1%, calcium 23,7mg, iron 0,6mg y phosphorous 12,0mg, C vitamin 7,5mg and contain A and E vitamin. According to the obtained results, the conclusion is that the ripe fruit of Cyphomandra betacea “Berenjena” presents a under contained of fat and proteins, a high contribution of moisture, them an important content of carbohydrates (predominant solubles and reductors carbohydrates), fiber, C vitamin and to identify A and E vitamins |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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