Estudio del sector industrial de palta hass para consumo nacional

Descripción del Articulo

Currently, avocado’s consumption in has been growing, which generates a greater production at the national level (MINAGRI, 2019). Many types of avocado are produced in Peru, including the hass avocado. The hass avocado is smaller in size than the strong avocado, but its quality, flavor and shelf lif...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Granda Toro, Renzo, Pichling Gutierrez, Giuseppe Paolo, Tobalina del Castillo, Giuliana
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2021
Institución:Universidad de Lima
Repositorio:ULIMA-Institucional
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:repositorio.ulima.edu.pe:20.500.12724/12737
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.12724/12737
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Industria agrícola
Análisis de mercado
Paltas
Industria alimentaria
Avocado
Food industry
Agricultural industries
Marketing research
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description Currently, avocado’s consumption in has been growing, which generates a greater production at the national level (MINAGRI, 2019). Many types of avocado are produced in Peru, including the hass avocado. The hass avocado is smaller in size than the strong avocado, but its quality, flavor and shelf life is higher. It is grown mainly on the coast of Peru, highlighting the departments of La Libertad and Lima. For cultivation, the climate required is not to be icy. In addition, a place should be found where floods or stagnations cannot occur, since excessive humidity can kill the crop (Palpex, 2011). The study seeks to know the national Hass avocado market, the variables that compose it and its development. For this, the main actors of the hass avocado industrial sector can be identified in order to analyze the competition; determine the competitive advantages in the national market of hass avocado; and analyze the technology used in the hass avocado market, the environment, the economic and social environment that this product faces.
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For cultivation, the climate required is not to be icy. In addition, a place should be found where floods or stagnations cannot occur, since excessive humidity can kill the crop (Palpex, 2011). The study seeks to know the national Hass avocado market, the variables that compose it and its development. For this, the main actors of the hass avocado industrial sector can be identified in order to analyze the competition; determine the competitive advantages in the national market of hass avocado; and analyze the technology used in the hass avocado market, the environment, the economic and social environment that this product faces.Actualmente, el consumo de palta en el país ha estado en crecimiento, lo que genera una mayor producción a nivel nacional (MINAGRI, 2019). En el Perú se producen diversos tipos de palta, entre ellas la palta hass. La palta hass tiene un tamaño inferior al de la palta fuerte, pero su calidad, sabor y tiempo de vida es superior. Se cultiva principalmente en la costa del Perú, destacando los departamentos de La Libertad y Lima. Para el cultivo, se requiere que el clima no sea helado. Además, debe buscarse un lugar donde no se puedan producir inundaciones ni estancamientos, ya que la excesiva humedad puede matar el cultivo (Palpex, 2011). El estudio busca conocer el mercado nacional de palta Hass, las variables que lo componen y su desarrollo. Para ello, se logró identificar a los principales actores del sector industrial de la palta Hass con el fin de analizar la competencia; determinar las ventajas competitivas en el mercado nacional de la palta hass; y analizar la tecnología usada en el mercado de palta Hass, el medio ambiente, el entorno económico y social al que se enfrenta este producto.Trabajo de investigaciónapplication/pdfspaUniversidad de LimaPEinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Repositorio Institucional - UlimaUniversidad de Limareponame:ULIMA-Institucionalinstname:Universidad de Limainstacron:ULIMAIndustria agrícolaAnálisis de mercadoPaltasIndustria alimentariaAvocadoFood industryAgricultural industriesMarketing researchhttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.04Estudio del sector industrial de palta hass para consumo nacionalinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisTrabajo de investigaciónSUNEDUBachillerIngeniería IndustrialUniversidad de Lima. Facultad de Ingeniería y ArquitecturaBachiller en Ingeniería Industrialhttps://orcid.org/0000-0001-9061-31317260786722026703944107650736077667911https://purl.org/pe-repo/renati/level#bachillerNoriega-Aranibar, María-TeresaCabrera-Gil-Grados, EzildaHernandez-Gorritti, Wilfredohttps://purl.org/pe-repo/renati/type#trabajoDeInvestigacionOITEXTGranda_Toro_Renzo.pdf.txtGranda_Toro_Renzo.pdf.txtExtracted texttext/plain79754https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/12737/4/Granda_Toro_Renzo.pdf.txte8b77aeac8cb09a8b0c33ba6796839ebMD54LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/12737/3/license.txt8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD53CC-LICENSElicense_rdflicense_rdfapplication/rdf+xml; charset=utf-81037https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/12737/2/license_rdf8fc46f5e71650fd7adee84a69b9163c2MD52ORIGINALGranda_Toro_Renzo.pdfGranda_Toro_Renzo.pdfapplication/pdf942875https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/12737/1/Granda_Toro_Renzo.pdfc2639ad237eecef6e513f51b202339c6MD51THUMBNAILGranda_Toro_Renzo.pdf.jpgGranda_Toro_Renzo.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg10378https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/12737/5/Granda_Toro_Renzo.pdf.jpgd85060e24c9c1c2f8090318f5b407d6cMD5520.500.12724/12737oai:repositorio.ulima.edu.pe:20.500.12724/127372025-08-08 07:11:07.196Repositorio Universidad de Limarepositorio@ulima.edu.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