Estudio químico y nutricional de las variedades de la raíz de la Polymnia sonchifolia "Yacón"

Descripción del Articulo

The yacon root is a member of the sunflower family. The roots of yacon has inuline. lnuline is a polyfructosane, which helps to moderate blood sugar levels !pass through the digestive tract unmetabolized). Yacon therefore has considerable value to dieters and people with diabetes. The quantitative a...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Chasquibol Silva, Nancy Ascención, Aguirre, Rosa, Bravo, Martha, Lengua Calle, Rosa, Tomás, Gloria, Delmás, Inés, Rivera, Dolores
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2002
Institución:Universidad de Lima
Repositorio:ULIMA-Institucional
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:repositorio.ulima.edu.pe:20.500.12724/2898
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.12724/2898
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Yacón
Inulina
Descripción
Sumario:The yacon root is a member of the sunflower family. The roots of yacon has inuline. lnuline is a polyfructosane, which helps to moderate blood sugar levels !pass through the digestive tract unmetabolized). Yacon therefore has considerable value to dieters and people with diabetes. The quantitative analysis shows mineral macronutrients INa, K, Mg, Ca, PI. and micronutrients IFe, Zn, Mn). The qualitative analysis shows very importan! secondary metabolites lamino acids, carbohydrate, reducing sugars, flavonoides)
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).