¿Por qué pica el ají? - Notas químicas sobre el ají
Descripción del Articulo
The organoleptic analisis of capsicum or chili shows very interesting aspects of this native plant of the Andes from the chemical point of view. The variety of colours that are sinthesized by capsicum is surprising. Capsanthin and capsorubin generate a natural red colour with many uses in food. In r...
Autor: | |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2020 |
Institución: | Pontificia Universidad Católica del Perú |
Repositorio: | PUCP-Institucional |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:repositorio.pucp.edu.pe:20.500.14657/174060 |
Enlace del recurso: | http://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/22688/21830 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Capsicum https://purl.org/pe-repo/ocde/ford#1.04.00 |
Sumario: | The organoleptic analisis of capsicum or chili shows very interesting aspects of this native plant of the Andes from the chemical point of view. The variety of colours that are sinthesized by capsicum is surprising. Capsanthin and capsorubin generate a natural red colour with many uses in food. In regards to the odor, the aroma of chili is mostly determined by pyrazines with intense smell. Finally, capsicum stands out for a spicy taste due to capsaicin. |
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La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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