STUDY AND QUANTIFICATION OF THE CAROTENOIDS BY SPECTROSCOPIC METHODS OF THE «NISPERO DE LA SIERRA> AND IT´S VALORATION AS A FUNCTIONAL FOOD
Descripción del Articulo
        In this research we studied the fruit of «Níspero de la Sierra>) as functional food. The carotenoids have been fractioned in two bands by layer chromatography. The major pigment was identified by it's spectral caractheristics in several solvents: ¡3-caroteno (15.18 mg/kg). The cuantifica...
              
            
    
                        | Autores: | , , , | 
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| Formato: | artículo | 
| Fecha de Publicación: | 2006 | 
| Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos | 
| Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos | 
| Lenguaje: | español | 
| OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4035 | 
| Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4035 | 
| Nivel de acceso: | acceso abierto | 
| Materia: | Funtional food Carotenoids Minera!s Proximal analysis Níspero de la sierra Alimento funcional Carotenoides Minerales Composición centesimal Nispero de la sierra | 
| Sumario: | In this research we studied the fruit of «Níspero de la Sierra>) as functional food. The carotenoids have been fractioned in two bands by layer chromatography. The major pigment was identified by it's spectral caractheristics in several solvents: ¡3-caroteno (15.18 mg/kg). The cuantification of minerals and proximal analysis were: potasium (1566 ppm), sodium (745 ppm), calciumn (424 ppm), magnesio (290 ppm), iron (5.40 ppm); and carbohidrates (34 .72%), respectively. | 
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 Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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