Bromatological chemical study of the fruit of the níspero de palo (Mespilus germanica l.) from Ayacucho

Descripción del Articulo

We did the chemical bromatological determination of Mespilus germánca L. (Nispero de palo) from Vilcashuaman province, Ayacucho region - Peru. The evaluation had the following results expressed in grams per 100 g of fresh sample; 73,13 of water; 0,57 for total protein; 0,41 of ether extract; 23.04 o...

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Detalles Bibliográficos
Autores: Vargas R., Yanet, Pisfil E., Erika, Bautista C., Nelson, Arias A., Gladys C.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2009
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/3405
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/3405
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Níspero de palo
níspero de monte
nispolero
níspero europeo
Mespilus germanica L.
níspero del monte
Mespilus germanica L
Descripción
Sumario:We did the chemical bromatological determination of Mespilus germánca L. (Nispero de palo) from Vilcashuaman province, Ayacucho region - Peru. The evaluation had the following results expressed in grams per 100 g of fresh sample; 73,13 of water; 0,57 for total protein; 0,41 of ether extract; 23.04 of carbohydrates, 0.63 of ash ; 2.22 of raw fiber; 3,82 of reducing sugars; total reducing sugars 12,06. Minerals, expressed in mg per 100g fresh sample: 76,1of sodium, 266, 25 of potassium; 24, 03 of magnesium; 92, 42 of calcium; 28, 48 of phosphorus; 2.02 of iron; 0.76 of zinc; 2, 85 of copper. Also, 14.06 milligrams of vitamin C per 100 g of fresh sample.
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