THERMAL PROCESSING OF AGARICUS BISPORUS AND ITS CONTROL VARIABLES
Descripción del Articulo
The main objective of this work to estab1ish the controlled use of heat as a function of the pH in order to destroy all the microorganisms that are this bacterias anaerobic forced thermopiles and essentially mesófilas. The bacteria more resistant esporulada to 1he heat is Clostridium botulinum and i...
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2003 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4857 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4857 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | thermal prosecution Agaricus bisporus eatable mushrooms procesamiento térmico agaricus bisporus hongos comestibles |
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THERMAL PROCESSING OF AGARICUS BISPORUS AND ITS CONTROL VARIABLESPROCESAMIENTO TÉRMICO DE AGARICUS BISPORUS Y CONTROL DE SUS VARIABLESSalas de la Torre, N.Bazán, D.Osorio, A.Cornejo, O.Reyna, L.García Pantigozo, M.Carhuaneho, H.thermal prosecutionAgaricus bisporuseatable mushroomsprocesamiento térmicoagaricus bisporushongos comestiblesThe main objective of this work to estab1ish the controlled use of heat as a function of the pH in order to destroy all the microorganisms that are this bacterias anaerobic forced thermopiles and essentially mesófilas. The bacteria more resistant esporulada to 1he heat is Clostridium botulinum and it is considered lndicative microorganísm of the sterellization. Another parameter of very important control is the quality of the matter it prevails that it can resist the operations of thermal prcsecution, the classification is made in function to the hat size, weight, color and it forms.El objetivo principal de este trabajo es establecer el uso controlado de! calor como función del pH para destruir todos los microorganismos, sean estas bacterias anaeróbicas coligadas termófilas y esencialmente mesófilas. La bacteria esporulada más resisten1e al calor es Clostridium bctulinum y se considera microorganismo indicador de la esterilización. Otro parámetro de central muy importante es la calídad de la materia prima que pueda resistir las operaciones de procesamiento térmico, la clasificación se efectua en función al tamaño de sombrero, peso, color y forma.Universidad Nacional Mayor de San Marcos2003-12-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4857Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 No. 2 (2003); 34-38Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 Núm. 2 (2003); 34-381609-75991726-2208reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4857/3957Derechos de autor 2003 N. Salas de la Torre, D. Bazán, A. Osorio, O. Cornejo, L. Reyna, M. García Pantigozo, H. Carhuanehohttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/48572020-05-09T15:26:59Z |
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Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 No. 2 (2003); 34-38 Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 Núm. 2 (2003); 34-38 1609-7599 1726-2208 reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos instname:Universidad Nacional Mayor de San Marcos instacron:UNMSM |
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