Evaluación del contenido de polifenoles y actividad antioxidante del extracto hidroalcohólico de Eisenia cokeri m.a. howe
Descripción del Articulo
Was aimed to evaluate the content of total polyphenols and the antioxidant activity of the rhizoid, thallid and phyloid extracts of the Eisenia cokeri M.A. Howe. Using spectrophotometric reference methods. The content of total polyphenols was determined by the Folin-Ciocalteau method from the refere...
Autores: | , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2019 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/15737 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/15737 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Eisenia cokeri M.A. Howe “alga parda” polifenoles actividad antioxidante |
Sumario: | Was aimed to evaluate the content of total polyphenols and the antioxidant activity of the rhizoid, thallid and phyloid extracts of the Eisenia cokeri M.A. Howe. Using spectrophotometric reference methods. The content of total polyphenols was determined by the Folin-Ciocalteau method from the reference material Gallic acid and the antioxidant activity is referred to 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) free radicals and 2,2' -azino-bis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) ABTS.+. The results obtained showed that the content of total polyphenols is 3.111346 mg for the estípite; 0.4625 mg for the fronda and 2.31665 mg for the gallic acid rhizoid / 1 gram sample. For the antioxidant activity the extracts showed antioxidant activity in the DPPH methods for the rhizoid (IC50 = 659.74 μg / mL): for the fronda (IC50 = 280.00 μg / mL) and for the estípite (IC50 = 248, (IC50 = 20.3 μg / mL), and for the fronda (IC50 = 39.2 μg / mL) and for the estípite (IC50 = 50 μg / mL) 24.7 μg / mL). The obtained results show that the content of polyphenols is related very well to the antioxidant activity shown by the samples studied. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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