Corn production in Ollantaytambo during the 18th century

Descripción del Articulo

Corn is a cereal of humid and temperate climate. The warm valleys of the coast are its natural growth space. In the mountains, its cultivation is possible only in sheltered ravines, where the slope of the land makes it difficult to produce on a large scale. For its massive introduction into the Ande...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Glave, Luis Miguel, Remy, María Isabel
Formato: artículo
Fecha de Publicación:1980
Institución:Universidad Católica San Pablo
Repositorio:Revistas - Universidad Católica San Pablo
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:revistas.ucsp.edu.pe:article/1155
Enlace del recurso:https://revistas.ucsp.edu.pe/index.php/Allpanchis/article/view/1155
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Ollantaytambo-Cusco
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spelling Corn production in Ollantaytambo during the 18th centuryLa producción de maíz en Ollantaytambo durante el siglo XVIIIGlave, Luis MiguelRemy, María IsabelOllantaytambo-Cuscoproducción agrícolaCuscomaízCuscocornOllantaytambo-CuscoCorn is a cereal of humid and temperate climate. The warm valleys of the coast are its natural growth space. In the mountains, its cultivation is possible only in sheltered ravines, where the slope of the land makes it difficult to produce on a large scale. For its massive introduction into the Andes, it was necessary to fill in the slopes and channel the waters.El maíz es un cereal de clima húmedo y templado. Los cálidos valles de la costa son su espacio natural de crecimiento. En la sierra su cultivo es posible sólo en quebradas abrigadas, donde la inclinación de los terrenos dificultan su producción a gran escala. Para su introducción masiva en los Andes fue necesario terraplenar las laderas y canalizar las aguas.Universidad Católica San Pablo1980-01-10info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtículo revisado por paresapplication/pdfhttps://revistas.ucsp.edu.pe/index.php/Allpanchis/article/view/115510.36901/allpanchis.v12i15.1155Allpanchis; Vol. 12 Núm. 15 (1980): La Agricultura Andina (II); 109-132Allpanchis; Vol. 12 No. 15 (1980): Andean Agriculture (II); 109-1322708-89600252-883510.36901/allpanchis.v12i15reponame:Revistas - Universidad Católica San Pabloinstname:Universidad Católica San Pabloinstacron:UCSPspahttps://revistas.ucsp.edu.pe/index.php/Allpanchis/article/view/1155/438Derechos de autor 1980 Luis Miguel Glave, María Isabel Remyhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:revistas.ucsp.edu.pe:article/11552022-06-05T16:19:14Z
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