ENERGETIC PROPERTIES OF MACA (Lepidium peruvianum Chacón or Lepidium meyenii Walpers) FLOUR
Descripción del Articulo
In this work thermophysical and thermochemical properties of dried commercial maca flour were studied by combustion calorimetry and differential scanning calorimetry (DSC). Net calorific value or combustion massic energy (419 ± 3 Kcal/100 g); specific heats (between -4 and 70 °C) where c.e. for 25 °...
| Autores: | , , , |
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2016 |
| Institución: | Sociedad Química del Perú |
| Repositorio: | Revista de la Sociedad Química del Perú |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:rsqp.revistas.sqperu.org.pe:article/50 |
| Enlace del recurso: | http://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/50 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | specific heat decomposition energy maca flour gelatinization of maca calor específico energía de descomposición harina de maca gelatinización de la maca |
| Sumario: | In this work thermophysical and thermochemical properties of dried commercial maca flour were studied by combustion calorimetry and differential scanning calorimetry (DSC). Net calorific value or combustion massic energy (419 ± 3 Kcal/100 g); specific heats (between -4 and 70 °C) where c.e. for 25 °C is 1.46 ± 0.03 J/g.°C; and thermal parameters, such as temperature and enthalpy, of decomposition (Tmax = 210.1 ± 0.4 °C, ΔHdec 82 ± 10 J/g) and gelatinization (Tp = 76.9 ± 0.4 °C, ΔHgel = 5.6 ± 0.5 J/g) processes were evaluated. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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