Ethanol pre-treatment improves vegetable drying and rehydration: Kinetics, mechanisms and impact on viscoelastic properties

Descripción del Articulo

The authors are grateful to the São Paulo Research Foundation (FAPESP, Brazil) for funding the project nº 2016/18052-5; to the National Council for Scientific and Technological Development (CNPq, Brazil) for funding the project nº 401004/2014-7; and to Cienciactiva for the M.L. Rojas Ph.D. scholarsh...

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Detalles Bibliográficos
Autores: Rojas M.L., Augusto P.E.D.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2018
Institución:Consejo Nacional de Ciencia Tecnología e Innovación
Repositorio:CONCYTEC-Institucional
Lenguaje:inglés
OAI Identifier:oai:repositorio.concytec.gob.pe:20.500.12390/599
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.12390/599
https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2018.03.028
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Viscoelasticity
Cylinders (shapes)
Ethanol
Heat convection
Kinetics
Microstructure
Thermal processing (foods)
Microstructure modifications
Page models
Peleg model
Rehydration
Rehydration kinetic
Rehydration process
Viscoelastic properties
Drying
https://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.01
Descripción
Sumario:The authors are grateful to the São Paulo Research Foundation (FAPESP, Brazil) for funding the project nº 2016/18052-5; to the National Council for Scientific and Technological Development (CNPq, Brazil) for funding the project nº 401004/2014-7; and to Cienciactiva for the M.L. Rojas Ph.D. scholarship (CONCYTEC, Peru; Contract 087-2016-FONDECYT), from the “Consejo Nacional de Ciencia, Tecnología e Innovación Tecnológica”. The authors are also grateful to the “Laboratório de Análise de Imagens” (LPV-ESALQ/USP) for the support and facilities of X-ray analysis.
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