Hypocholesterolemic effect of consumption of oats (Avena sativa) in a group of adults Chaclacayo, 2015
Descripción del Articulo
Objective: Determine the effect of the consumption of oats (Avena sativa) on the level of cholesterol and triglyceridesin serum. Methodology: Quantitative approach, preexperimental design (pre and post) and longitudinal cut. Thesample was formed by 26 adults of the Nueva Alianza-Chaclacayo, both end...
Autores: | , , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2019 |
Institución: | Universidad Peruana Unión |
Repositorio: | Revista UPEU - Revista Científica de Ciencias de la Salud |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs2.revistas.upeu.edu.pe:article/174 |
Enlace del recurso: | https://revistas.upeu.edu.pe/index.php/RCCS/article/view/174 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Avena sativa, cholesterol total, triglycerides Avena sativa, colesterol total (CT), triglicéridos (TG). |
Sumario: | Objective: Determine the effect of the consumption of oats (Avena sativa) on the level of cholesterol and triglyceridesin serum. Methodology: Quantitative approach, preexperimental design (pre and post) and longitudinal cut. Thesample was formed by 26 adults of the Nueva Alianza-Chaclacayo, both enders, between 28 to 80 years old,with cholesterol levels > a 190mg/dl, who were selected by sampling non-probability of intentional kind. Theconsumption was 60 g of oat flakes for 6 weeks. Results: Showed statistically significant reduction in cholesterollevels (T= 4, 95; <.05) of 217,04 mg/dl a 195,73 mg/dl. However, there were no statistically significant changesin the level of triglycerides (Z= -1, 18; p>.05). Conclusion: In conclusion, the consumption of 60 g of oat flakesover a 6 week period significantly reduces the level of total cholesterol. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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