Características físico químicas de vinos sueltos elaborados en bodegas del Centro Urbano de Cascas. Enero - Febrero 2016
Descripción del Articulo
The physicochemical characteristics of the loose wines elaborated in the urban center cascas were determined, for which we used 25 samples, using for this the different methods such as: picnometry (density), malligan's ebulloscope (alcoholic degree), direct weighing (extract seco), method of th...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2018 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/10348 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/10348 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | azucares reductores, vinos sueltos, grado alcohólico, densidad |
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The physicochemical characteristics of the loose wines elaborated in the urban center cascas were determined, for which we used 25 samples, using for this the different methods such as: picnometry (density), malligan's ebulloscope (alcoholic degree), direct weighing (extract seco), method of the American society of oenologists (total acidity), method of fehling (reducing sugars) and determination of sulfates. Of the 25 samples analyzed with respect to the organoleptic characteristics, these are within the expected ranges, such as: color, smell, taste and consistency; and for the chemical characteristics, such as: the alcoholic degree, the dry and sweet wine has a high degree compared to semi-dry wine; for density all over pass the density of water, being the highest for sweet wines; in total acidity all are within the range except for the sweet wine due to its primordial characteristic that they are sweet and finally for sulfates all are positive |
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Gavidia Valencia, José GilbertoArmas Miranda, Lourdes MariaMuñoz Briceño, Brenda Stefani2018-06-22T17:37:25Z2018-06-22T17:37:25Z2018https://hdl.handle.net/20.500.14414/10348The physicochemical characteristics of the loose wines elaborated in the urban center cascas were determined, for which we used 25 samples, using for this the different methods such as: picnometry (density), malligan's ebulloscope (alcoholic degree), direct weighing (extract seco), method of the American society of oenologists (total acidity), method of fehling (reducing sugars) and determination of sulfates. Of the 25 samples analyzed with respect to the organoleptic characteristics, these are within the expected ranges, such as: color, smell, taste and consistency; and for the chemical characteristics, such as: the alcoholic degree, the dry and sweet wine has a high degree compared to semi-dry wine; for density all over pass the density of water, being the highest for sweet wines; in total acidity all are within the range except for the sweet wine due to its primordial characteristic that they are sweet and finally for sulfates all are positiveSe determinaron las características físico químicas de los vinos sueltos elaborados en el centro urbano cascas, para lo cual empleamos 25 muestras, utilizando para ello los diferentes métodos como fueron: picnometria (densidad), ebulloscopio de malligan(grado alcohólico), pesada directa(extracto seco) , método de la sociedad americana de enólogos(acidez total), método de fehling(azucares reductores) y determinación de sulfatos. De las 25 muestras analizadas con respecto a las características organolépticas estas están dentro de los rangos esperados, como fueron: color , olor , sabor y consistencia; y para las características químicas, como : el grado alcohólico, el vino seco y dulce tiene graduación alta a comparación del vino semi seco; para la densidad todos sobre pasan las densidad del agua , siendo la más alta para los vinos dulces; en acidez total todos van dentro del rango a excepción del vino dulce debido a su característica primordial que son dulces y por ultimo para sulfatos todas son positivasTrabajo de investigaciónspaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUazucares reductores, vinos sueltos, grado alcohólico, densidadCaracterísticas físico químicas de vinos sueltos elaborados en bodegas del Centro Urbano de Cascas. Enero - Febrero 2016info:eu-repo/semantics/bachelorThesisSUNEDUFarmaciaUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y BioquímicaORIGINALArmas Miranda Lourde María.pdfArmas Miranda Lourde María.pdfapplication/pdf1083371https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/71617373-c424-4b77-80b7-d0fb2ad8fb24/download4170422ac911fc596fc7cbbc8f5c6a65MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/f74348a1-1e9b-45b8-b57a-3e9363ce8c39/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/10348oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/103482018-06-22 12:37:25.927http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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 |
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