Cuantificación de macronutrientes, calcio, fibra e identificación de vitaminas en mezcla fortificada de cereales y leguminosas distribuidas por el programa vaso de leche en el distrito de Shorey – Santiago de Chuco. abril – mayo 2014.

Descripción del Articulo

A mixture of fortified cereals and legumes distributed by the Program “Vaso de Leche” of the Shorey district – Santiago de Chuco, Departamento La Libertad was analyzed. The concentration of macronutrients, calcium, fiber and identify vitamins were determined. The Chemical Fehling, Kjeldahl, Soxhlet...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Aznarán Cruzado, Carmen Isabel, Castillo Rodríguez, Lizeth Gisella
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2014
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/3787
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/3787
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Programa vaso de leche, Leguminosas, Mezcla fortificada, Cereales
Descripción
Sumario:A mixture of fortified cereals and legumes distributed by the Program “Vaso de Leche” of the Shorey district – Santiago de Chuco, Departamento La Libertad was analyzed. The concentration of macronutrients, calcium, fiber and identify vitamins were determined. The Chemical Fehling, Kjeldahl, Soxhlet and Complexometric were the methods used. The results were: 62,66 % of carbohydrates; 20 % of fat; 7,28 % of protein; 5,1 % of ashes; 0,56 % of fiber; 605 mg of calcium and presence of vitamin A . The content of fat, proteins and carbohydrates were found within the ranges mentioned in the container of the product, while the content of calcium was found under the ranges; also into the liposolubles vitamins the product only contains vitamin A.
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