Efecto in vitro del zumo de vaccinium corymbosum l. sobre escherichia coli
Descripción del Articulo
This study aimed to evaluate the effect of juice Vaccinium corymbosum L. on the in vitro growth of Escherichia coli strain. The strain used was reactivated in Müller Hinton broth and incubated for 18 hours at 37 ° C. Then a roast of the bacteria was taken and adjusted with saline solution turbidity...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2017 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/5841 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/5841 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Escherichia coli, Vaccinium corymbosum l. |
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This study aimed to evaluate the effect of juice Vaccinium corymbosum L. on the in vitro growth of Escherichia coli strain. The strain used was reactivated in Müller Hinton broth and incubated for 18 hours at 37 ° C. Then a roast of the bacteria was taken and adjusted with saline solution turbidity standard Mac Farland No. 0.5 (1.5x108 CFU / mL) for the conduct of the trial proceeded to determine the minimum bactericidal concentration (MBC) and the concentration minimal inhibitory (MIC). The results show an inhibitory effect of juice Vaccinium corymbosum L. on Escherichia coli, have a lower turbidity medium containing Escherichia coli in 50uL 100% v / v for the minimum bactericidal concentration (MBC) was evident that the juice Vaccinium corymbosum L. spreads on the strain of Escherichia coli, at the concentration of 100% v / v, showing a halo of 4 mm in diameter |
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Quispe Díaz, Iván MiguelAdrianzen Ramirez, Jilwer JoelChiroque Sánchez, Jaime Andree2017-02-01T13:39:17Z2017-02-01T13:39:17Z2017https://hdl.handle.net/20.500.14414/5841This study aimed to evaluate the effect of juice Vaccinium corymbosum L. on the in vitro growth of Escherichia coli strain. The strain used was reactivated in Müller Hinton broth and incubated for 18 hours at 37 ° C. Then a roast of the bacteria was taken and adjusted with saline solution turbidity standard Mac Farland No. 0.5 (1.5x108 CFU / mL) for the conduct of the trial proceeded to determine the minimum bactericidal concentration (MBC) and the concentration minimal inhibitory (MIC). The results show an inhibitory effect of juice Vaccinium corymbosum L. on Escherichia coli, have a lower turbidity medium containing Escherichia coli in 50uL 100% v / v for the minimum bactericidal concentration (MBC) was evident that the juice Vaccinium corymbosum L. spreads on the strain of Escherichia coli, at the concentration of 100% v / v, showing a halo of 4 mm in diameterEl presente estudio tuvo como objetivo evaluar el efecto del zumo de Vaccinium corymbosum L. sobre el crecimiento in vitro de la cepa de Escherichia coli. La cepa empleada fue reactivada en caldo Müller Hinton y se incubó durante 18 horas a 37°C. Luego se tomó una asada de la bacteria y se ajustó con solución fisiológica al patrón de turbidez de Mac Farland N°0.5 (1.5x108 UFC/mL) para la realización del ensayo se procedió a determinar la concentración mínima bactericida (CMB) y la concentración mínima inhibitoria (CMI). Los resultados obtenidos muestran un efecto inhibitorio del zumo de Vaccinium corymbosum L. sobre Escherichia coli, por presentar una menor turbidez del medio que contuvo a Escherichia coli en 50uL al 100%v/v y para la concentración mínima bactericida (CMB) se pudo evidenciar que el zumo de Vaccinium corymbosum L. difunde sobre la cepa de Escherichia coli, a la concentración de 100% v/v, evidenciándose un halo de 4 mm de diámetrospaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUEscherichia coli, Vaccinium corymbosum l.Efecto in vitro del zumo de vaccinium corymbosum l. sobre escherichia coliinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisSUNEDUQuímico FarmacéuticoFarmaciaUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y BioquimicaORIGINALAdrianzen Ramirez Jilwer Joel 2017.pdfAdrianzen Ramirez Jilwer Joel 2017.pdfapplication/pdf2782556https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/46e0b68c-8f7b-4da5-a6af-c94dfb1af6af/download35156a39d37cce1ee0eebfe5f5c4d0c7MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/394bf7d9-8c46-44c2-9c41-d2efb4f38fd1/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/5841oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/58412017-11-15 12:18:38.174http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.peTk9URTogUExBQ0UgWU9VUiBPV04gTElDRU5TRSBIRVJFClRoaXMgc2FtcGxlIGxpY2Vuc2UgaXMgcHJvdmlkZWQgZm9yIGluZm9ybWF0aW9uYWwgcHVycG9zZXMgb25seS4KCk5PTi1FWENMVVNJVkUgRElTVFJJQlVUSU9OIExJQ0VOU0UKCkJ5IHNpZ25pbmcgYW5kIHN1Ym1pdHRpbmcgdGhpcyBsaWNlbnNlLCB5b3UgKHRoZSBhdXRob3Iocykgb3IgY29weXJpZ2h0Cm93bmVyKSBncmFudHMgdG8gRFNwYWNlIFVuaXZlcnNpdHkgKERTVSkgdGhlIG5vbi1leGNsdXNpdmUgcmlnaHQgdG8gcmVwcm9kdWNlLAp0cmFuc2xhdGUgKGFzIGRlZmluZWQgYmVsb3cpLCBhbmQvb3IgZGlzdHJpYnV0ZSB5b3VyIHN1Ym1pc3Npb24gKGluY2x1ZGluZwp0aGUgYWJzdHJhY3QpIHdvcmxkd2lkZSBpbiBwcmludCBhbmQgZWxlY3Ryb25pYyBmb3JtYXQgYW5kIGluIGFueSBtZWRpdW0sCmluY2x1ZGluZyBidXQgbm90IGxpbWl0ZWQgdG8gYXVkaW8gb3IgdmlkZW8uCgpZb3UgYWdyZWUgdGhhdCBEU1UgbWF5LCB3aXRob3V0IGNoYW5naW5nIHRoZSBjb250ZW50LCB0cmFuc2xhdGUgdGhlCnN1Ym1pc3Npb24gdG8gYW55IG1lZGl1bSBvciBmb3JtYXQgZm9yIHRoZSBwdXJwb3NlIG9mIHByZXNlcnZhdGlvbi4KCllvdSBhbHNvIGFncmVlIHRoYXQgRFNVIG1heSBrZWVwIG1vcmUgdGhhbiBvbmUgY29weSBvZiB0aGlzIHN1Ym1pc3Npb24gZm9yCnB1cnBvc2VzIG9mIHNlY3VyaXR5LCBiYWNrLXVwIGFuZCBwcmVzZXJ2YXRpb24uCgpZb3UgcmVwcmVzZW50IHRoYXQgdGhlIHN1Ym1pc3Npb24gaXMgeW91ciBvcmlnaW5hbCB3b3JrLCBhbmQgdGhhdCB5b3UgaGF2ZQp0aGUgcmlnaHQgdG8gZ3JhbnQgdGhlIHJpZ2h0cyBjb250YWluZWQgaW4gdGhpcyBsaWNlbnNlLiBZb3UgYWxzbyByZXByZXNlbnQKdGhhdCB5b3VyIHN1Ym1pc3Npb24gZG9lcyBub3QsIHRvIHRoZSBiZXN0IG9mIHlvdXIga25vd2xlZGdlLCBpbmZyaW5nZSB1cG9uCmFueW9uZSdzIGNvcHlyaWdodC4KCklmIHRoZSBzdWJtaXNzaW9uIGNvbnRhaW5zIG1hdGVyaWFsIGZvciB3aGljaCB5b3UgZG8gbm90IGhvbGQgY29weXJpZ2h0LAp5b3UgcmVwcmVzZW50IHRoYXQgeW91IGhhdmUgb2J0YWluZWQgdGhlIHVucmVzdHJpY3RlZCBwZXJtaXNzaW9uIG9mIHRoZQpjb3B5cmlnaHQgb3duZXIgdG8gZ3JhbnQgRFNVIHRoZSByaWdodHMgcmVxdWlyZWQgYnkgdGhpcyBsaWNlbnNlLCBhbmQgdGhhdApzdWNoIHRoaXJkLXBhcnR5IG93bmVkIG1hdGVyaWFsIGlzIGNsZWFybHkgaWRlbnRpZmllZCBhbmQgYWNrbm93bGVkZ2VkCndpdGhpbiB0aGUgdGV4dCBvciBjb250ZW50IG9mIHRoZSBzdWJtaXNzaW9uLgoKSUYgVEhFIFNVQk1JU1NJT04gSVMgQkFTRUQgVVBPTiBXT1JLIFRIQVQgSEFTIEJFRU4gU1BPTlNPUkVEIE9SIFNVUFBPUlRFRApCWSBBTiBBR0VOQ1kgT1IgT1JHQU5JWkFUSU9OIE9USEVSIFRIQU4gRFNVLCBZT1UgUkVQUkVTRU5UIFRIQVQgWU9VIEhBVkUKRlVMRklMTEVEIEFOWSBSSUdIVCBPRiBSRVZJRVcgT1IgT1RIRVIgT0JMSUdBVElPTlMgUkVRVUlSRUQgQlkgU1VDSApDT05UUkFDVCBPUiBBR1JFRU1FTlQuCgpEU1Ugd2lsbCBjbGVhcmx5IGlkZW50aWZ5IHlvdXIgbmFtZShzKSBhcyB0aGUgYXV0aG9yKHMpIG9yIG93bmVyKHMpIG9mIHRoZQpzdWJtaXNzaW9uLCBhbmQgd2lsbCBub3QgbWFrZSBhbnkgYWx0ZXJhdGlvbiwgb3RoZXIgdGhhbiBhcyBhbGxvd2VkIGJ5IHRoaXMKbGljZW5zZSwgdG8geW91ciBzdWJtaXNzaW9uLgo= |
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