Estudio de prefactibilidad para la instalación de una planta procesadora de paté de champiñones y nueces
Descripción del Articulo
At the present there is a general tendency of consumers to eat based on alternative products different from meat such as vegetables, mushrooms, dried fruits and others similar. These, with the expectation of improve their health and/or their physical appearance. As a result of this increase in peopl...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2020 |
Institución: | Universidad de Lima |
Repositorio: | ULIMA-Institucional |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:repositorio.ulima.edu.pe:20.500.12724/12832 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.12724/12832 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
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At the present there is a general tendency of consumers to eat based on alternative products different from meat such as vegetables, mushrooms, dried fruits and others similar. These, with the expectation of improve their health and/or their physical appearance. As a result of this increase in people’s interest in being healthier, there is also an increase in the quantity demanded of this kind of products. The following study analyzes the viability of installing a pate processing plant that has as its main inputs: mushrooms and nuts. This same will be produced from mushrooms and nuts with the addition of pepper, olive oil and salt as condiment. The product will be of pleasant taste, soft smell, creamy consistency besides of being low in calories and be characterized by being able to be consumed immediately and without any prior cooking process, also this can be consumed cold or hot. The mushrooms and nuts pate will be available in wholesale markets, supermarkets and minimarkets. This product will be directed for the socio-economic sectors A, B and C. The projected demand for 2024 will be 316,488.91 units. The presentation will be in a jar of glass and will have capacity for 150 grams of product, with a time of life of 12 months. |
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The following study analyzes the viability of installing a pate processing plant that has as its main inputs: mushrooms and nuts. This same will be produced from mushrooms and nuts with the addition of pepper, olive oil and salt as condiment. The product will be of pleasant taste, soft smell, creamy consistency besides of being low in calories and be characterized by being able to be consumed immediately and without any prior cooking process, also this can be consumed cold or hot. The mushrooms and nuts pate will be available in wholesale markets, supermarkets and minimarkets. This product will be directed for the socio-economic sectors A, B and C. The projected demand for 2024 will be 316,488.91 units. The presentation will be in a jar of glass and will have capacity for 150 grams of product, with a time of life of 12 months.En la actualidad existe una tendencia general de los consumidores por alimentarse a base de productos alternativos a las carnes, tales como vegetales, champiñones, frutos secos y similares; esto, con la expectativa de mejorar su salud y/o su apariencia física. Como resultado de este aumento en el interés de las personas por ser más saludables, se tiene un aumento también en la cantidad demandada de este tipo de productos. El siguiente estudio analiza la viabilidad de la instalación de una planta procesadora de paté que tiene como insumos principales: champiñones y nueces. Este mismo, será producido a partir de champiñones y nueces con adición de pimienta, aceite de oliva y sal como condimentos. El producto será de sabor agradable, olor suave y de textura cremosa. Además de ser bajo en calorías y caracterizarse por poder ser consumido de forma inmediata y sin ningún proceso de cocción previa; puede ser consumido frío o caliente. El paté de champiñones y nueces estará disponible en mercados mayoristas, supermercados y minimarkets. Este producto estará dirigido para los sectores socioeconómicos A, B y C. La demanda proyectada para el año 2024 será de 316,488.91 unidades. La presentación será en envase de vidrio y tendrá capacidad para 150 gramos del producto, con un tiempo de vida de 12 meses.application/pdfspaUniversidad de LimaPEinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Repositorio Institucional - UlimaUniversidad de Limareponame:ULIMA-Institucionalinstname:Universidad de Limainstacron:ULIMAFood processing plantsMushroomsNutsFeasibility studiesPlantas procesadoras de alimentosPatéChampiñonesNuecesEstudios de factibilidadhttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.04Estudio de prefactibilidad para la instalación de una planta procesadora de paté de champiñones y nuecesinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisTesisSUNEDUTítulo ProfesionalIngeniería IndustrialUniversidad de Lima. 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