Exportación Completada — 

CHEMICAL AND NUTRITIONAL STUDY VARIETY OF THE ROOT OF Polymnia sonchifolia "YACON"

Descripción del Articulo

The yacon root is a member of the sunflower family. The roots of yacon has inuline. lnuline is a polyfructosane, which helps to moderate blood sugar levels (pass through the digestive tract unmetabolized). Yacon therefore has considerable value to dieters and people with diabetes. The quantitative a...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Chasquibol S., Nancy, Aguirre M., Rosa, Bravo A., Martha, Lengua C., R., Tomás Ch., Gloria, Delmás R., Inés, Rivera C., Dolores
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2002
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/4340
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4340
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Yacon
inuline
macronutrients
micronutrients
metabolites
Yacón
lnulina
macronutrientes
micronutrientes
metabolitos
Descripción
Sumario:The yacon root is a member of the sunflower family. The roots of yacon has inuline. lnuline is a polyfructosane, which helps to moderate blood sugar levels (pass through the digestive tract unmetabolized). Yacon therefore has considerable value to dieters and people with diabetes. The quantitative analysis shows mineral macronutrients (Na, K, Mg, Ca, P). and micronutrients (Fe, Zn, Mn). The qualitative analysis shows very important secondary metabolites (amino acids, carbohydrate, reducing sugars, flavonoides)
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).