EXPERIMENTAL STUDY ON THE REDUCTION OF CHROMIUM (VI) TO CHROMIUM (III) USING CAMU CAMU
Descripción del Articulo
Laboratory tests were done to determine the reducing effect of ascorbic acid, citric acid and camu camu (Myrciana dubia). Tests with ascorbic acid and citric acid were made using 2, 3.5 and 7 equivalents of acid to 100 rpm and initial pH of 10. The content of ascorbic and citric acid was determined...
Autores: | , , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2010 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4608 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4608 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Chromium (V) reduction camu camu ascorbic acid Cromo (VI) reducción ácido ascórbico |
Sumario: | Laboratory tests were done to determine the reducing effect of ascorbic acid, citric acid and camu camu (Myrciana dubia). Tests with ascorbic acid and citric acid were made using 2, 3.5 and 7 equivalents of acid to 100 rpm and initial pH of 10. The content of ascorbic and citric acid was determined at 2 and 1.9 grams, respectively, per 100 grams of fresh fruit camu camu. The results indicate that ascorbic acid reduces chromium (Vi) up to 98% in 90 seconds. Citric acid shows no activity. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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