Studies on the biological oxidation - The oxidation of ascorbic acid (vitamin C) in biological fluids

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Biological fluids can be divided according to their behavior toward ascorbic acid into two groups: those having an inhibitory mechanism that protects the ascorbic acid oxidation, and those lacking this mechanism. Animal fluids and some of vegetable origin (those containing dosables amounts of ascorb...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Guzmán Barrón, E. S., Guzmán Barrón, Alberto, Klemperer, Friedrich
Formato: artículo
Fecha de Publicación:1936
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/9851
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/9851
Nivel de acceso:acceso abierto
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spelling Studies on the biological oxidation - The oxidation of ascorbic acid (vitamin C) in biological fluidsEstudios sobre las oxidaciones biológicas - La oxidación del ácido ascórbico (vitamina C) en los fluidos biológicosGuzmán Barrón, E. S.Guzmán Barrón, AlbertoKlemperer, FriedrichBiological fluids can be divided according to their behavior toward ascorbic acid into two groups: those having an inhibitory mechanism that protects the ascorbic acid oxidation, and those lacking this mechanism. Animal fluids and some of vegetable origin (those containing dosables amounts of ascorbic acid) corresponding to the first group. Ascorbic acid is protected from oxidation in the fluids by the action of copper catalyst. Fluids from plants (those that contain very little ascorbic acid) belong to the second group. Ascorbic acid is oxidized in these fluids by a variety of oxidizing catalysts, copper and hemocromógenos, as evidenced by the effect of inhibitors. The inhibitory effect of glutaction is specific to the catalytic action of ascorbic acid by hemocromógeno ferri-nicotine or yellow pumpkin juice.Los fluidos biológicos pueden ser divididos de acuerdo con su conducta hacia el ácido ascórbico en dos grupos : aquellos poseyendo un mecanismo inhibidor que protege al ácido ascórbico de la oxidación, y aquellos desprovistos de este mecanismo. Fluidos de origen animal y algunos de origen vegetal, (aquellos conteniendo cantidades dosables de ácido ascórbico) corresponden al primer grupo. El ácido ascórbico es protegido de la oxidación en dichos fluidos por la acción catalista del cobre. Los fluidos de origen vegetal (aquellos que contienen muy poco ácido ascórbico) corresponden al segundo grupo. El ácido ascórbico es oxidado en estos fluidos por una variedad de catalistas oxidantes, cobre y hemocromógenos, como lo prueba el efecto de los inhibidores. El efecto inhibitorio del glutaction es específico para la acción catalítica del ácido ascórbico por el hemocromógeno ferri-nicotina o por el jugo de zapallo amarillo.Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Medicina Humana1936-07-20info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/985110.15381/anales.v19i1.9851Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 19 No. 1 (1936); 123-136Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 19 Núm. 1 (1936); 123-1361609-94191025-5583reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/9851/8653Derechos de autor 1936 E. S. Guzmán Barrón, Alberto Guzmán Barrón, Friedrich Klempererhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/98512020-04-03T18:55:59Z
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