Kinetics of the color difference and chroma in the thermal process pulp mango (Mangifera indica L.) Haden variety

Descripción del Articulo

We have studied the kinetics of the color difference and chroma in the thermal process simple pulp (16 ° Brix) and concentrate (28 °Brix) Haden handle at different temperatures, the statistical variation of the colorimetric parameters L*, AE* and ∆C* with respect to time, and results in higher activ...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Manayay, Damián, Ibarz, Albert, Castillo, Williams, Palacios, Lenin
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2013
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional de Trujillo
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/330
Enlace del recurso:https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/330
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Haden mango
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spelling Kinetics of the color difference and chroma in the thermal process pulp mango (Mangifera indica L.) Haden varietyCinética de la diferencia de color y croma en el proceso térmico de pulpa de mango (Mangifera indica L.) variedad HadenManayay, DamiánIbarz, AlbertCastillo, WilliamsPalacios, LeninHaden mangocolorkineticthermal processMango Hadencolorcinéticaproceso térmicoWe have studied the kinetics of the color difference and chroma in the thermal process simple pulp (16 ° Brix) and concentrate (28 °Brix) Haden handle at different temperatures, the statistical variation of the colorimetric parameters L*, AE* and ∆C* with respect to time, and results in higher activation energy analysis of the effect of temperature on the kinetic constants, leading to the conclusion that correspond to reaction kinetics zero order.Se ha estudiado la cinética de la diferencia de color y croma en el proceso térmico de pulpa simple (16°Brix) y concentrada (28°Brix) de mango Haden, a diferentes temperaturas, el ajuste estadístico de la variación de los parámetros colorimétricos L*, ∆E* y ∆C* con respecto al tiempo, y los resultados de energías de activación mayores en el análisis del efecto de la temperatura sobre las constantes cinéticas, condujeron a concluir que corresponden a una cinética de reacción de orden cero.Universidad Nacional de Trujillo2013-10-09info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/330Scientia Agropecuaria; Vol. 4 Núm. 3 (2013): Julio - Septiembre; 181 - 190Scientia Agropecuaria; Vol. 4 No. 3 (2013): July - September; 181 - 1902306-67412077-9917reponame:Revistas - Universidad Nacional de Trujilloinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUspahttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/330/309Derechos de autor 2013 Scientia Agropecuariainfo:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/3302021-07-20T17:14:13Z
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