Separation of whey proteins for chromatography liquid

Descripción del Articulo

This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion ch...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Giraldo, Abraham, Rojas, Edwin, Coimbra, Jane, Peña, Wilmer
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2010
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional de Trujillo
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/12
Enlace del recurso:https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/12
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:anion-exchange chromatography
size-exclusion chromatography
α-Lactalbumin
β-Lactoglobulin
RP-HPLC
cromatografía de intercambio aniónico
cromatografía de exclusión molecular
α-lactoglobulina
β-lactoalbúmina.
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spelling Separation of whey proteins for chromatography liquidSeparación de proteínas de suero de leche por cromatografía líquidaGiraldo, AbrahamRojas, EdwinCoimbra, JanePeña, Wilmeranion-exchange chromatographysize-exclusion chromatographyα-Lactalbuminβ-LactoglobulinRP-HPLCcromatografía de intercambio aniónicocromatografía de exclusión molecularα-lactoglobulinaβ-lactoalbúmina.This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion chromatography. The reverse- phase liquid chromatography led to a better separation of whey proteins than size-exclusion chromatography and anion exchange chromatography, this method offered an excellent separation for whey proteins and presented a short time of analysis (33 min).Este artículo describe y compara tres métodos cromatográficos para el análisis y la cuantificación de las proteínas más abundantes en el suero de queso, α-lactoglobulina y β-lactoalbúmina. Los métodos fueron los siguientes: cromatografía líquida de alta eficacia en fase reversa, cromatografía de intercambio aniónico y cromatografía de exclusión molecular. La cromatografía líquida en fase reversa condujo a una mejor separación de las proteínas de suero de leche que la cromatografía de exclusión molecular y la cromatografía de intercambio aniónico, este método ofrece una excelente separación de las proteínas de suero de leche, y presentó un breve tiempo de análisis (33 min).Universidad Nacional de Trujillo2010-04-10info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/12Scientia Agropecuaria; Vol. 1 Núm. 1 (2010): Enero - Marzo; 21-26Scientia Agropecuaria; Vol. 1 No. 1 (2010): January - March; 21-262306-67412077-9917reponame:Revistas - Universidad Nacional de Trujilloinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUspahttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/12/26Derechos de autor 2010 Scientia Agropecuariainfo:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/122017-04-18T08:59:14Z
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