Separation of whey proteins for chromatography liquid

Descripción del Articulo

This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion ch...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Giraldo, Abraham, Rojas, Edwin, Coimbra, Jane, Peña, Wilmer
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2010
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional de Trujillo
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/12
Enlace del recurso:https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/12
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:anion-exchange chromatography
size-exclusion chromatography
α-Lactalbumin
β-Lactoglobulin
RP-HPLC
cromatografía de intercambio aniónico
cromatografía de exclusión molecular
α-lactoglobulina
β-lactoalbúmina.
Descripción
Sumario:This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion chromatography. The reverse- phase liquid chromatography led to a better separation of whey proteins than size-exclusion chromatography and anion exchange chromatography, this method offered an excellent separation for whey proteins and presented a short time of analysis (33 min).
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