PRE-TREATMENT AND ENZYMATIC SACRIFICATION OF RICE HUSK
Descripción del Articulo
The present study evaluated the hydrolysis of rice husk, by means of alkaline peroxide, acid peroxide and silicate peroxide pretreatment, followed by enzymatic hydrolysis using cellulases, with a high level of β-glucosidases and hemicellulases. Pretreatments were performed by varying the concentrati...
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2019 |
Institución: | Sociedad Química del Perú |
Repositorio: | Revista de la Sociedad Química del Perú |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:rsqp.revistas.sqperu.org.pe:article/261 |
Enlace del recurso: | http://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/261 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | rice husk pretreatment enzymatic hydrolysis cascarilla de arroz pretratamiento hidrólisis enzimática |
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PRE-TREATMENT AND ENZYMATIC SACRIFICATION OF RICE HUSKPRETRATAMIENTO E HIDRÓLISIS ENZIMÁTICA DE LA CASCARILLA DE ARROZCastillo García, YasminJuscamaita Morales, JuanJorge Montalvo, Paola A.Visitación Figueroa, Lizardorice huskpretreatmentenzymatic hydrolysiscascarilla de arrozpretratamientohidrólisis enzimáticaThe present study evaluated the hydrolysis of rice husk, by means of alkaline peroxide, acid peroxide and silicate peroxide pretreatment, followed by enzymatic hydrolysis using cellulases, with a high level of β-glucosidases and hemicellulases. Pretreatments were performed by varying the concentrations of the alkaline medium (0, 2, 4 and 6 % p/v), acid (0, 5, 10 and 15 % v/v) and silicates (0, 5, 10 and 15 % v/v) in varying concentrations of peroxide (0, 5, 10 and 15 % v/v). Enzymatic hydrolysis was performed at 50 °C, pH 5, 72 h, 0.3 mL of enzyme per g of husk, with a load of 5 % w/v. The morphological characterization of the surface of the rice husk by means of the SEM presented a greater transformation in alkaline-peroxide medium. The concentration of reducing sugars after the alkaline peroxide pretreatment (6 % KOH – 15 % H2 O2 , pH 11, 70 °C, 3 h and with a load 10 % p/v) and the enzymatic hydrolysis (50 °C, pH 5, 72 h, 0.3 mL/g, with a load of 5% w/v) reached a saccharification of up to 73.2 %. The released reducing sugars could be fermented in the process of obtaining 2G ethanol.El presente estudio evaluó la hidrólisis de la cascarilla de arroz, mediante el pretratamiento alcalino-peróxido, ácido-peróxido y silicato-peróxido, seguido de hidrólisis enzimática utilizando celulasas, con alto nivel de β-glucosidasas y hemicelulasas. Los pretratamientos fueron realizados variando las concentraciones del medio alcalino (0, 2, 4 y 6 % p/v), ácido (0, 5, 10 y 15 % v/v) y silicato (0, 5, 10 y 15 % p/v) en concentraciones variables de peróxido (0, 5, 10 y 15 % v/v). La hidrólisis enzimática fue realizada a 50 °C, pH de 5, 72 h, 0,3 mL de enzima por g de cascarilla y con una carga del 5 % p/v. La caracterización morfológica de la superficie de la cascarilla de arroz mediante el SEM presentó una mayor transformación en medio alcalino-peróxido. La concentración de azúcaresreductores después del pretratamiento alcalino-peróxido (6 % p/v KOH – 15 % v/v H2 O2 , pH de 11, 70 °C, 3 h y con una carga del 10 % p/v) y de una hidrólisis enzimática (50 °C, pH de 5, 72 h, 0,3 mL/g; con una carga del 5 % p/v) alcanzó una sacarificación de hasta 73,2 %. Los azúcares reductores liberados podrían ser fermentados en el proceso de obtención de etanol 2G.Sociedad Química del Perú2019-12-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontexttextoapplication/pdfhttp://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/26110.37761/rsqp.v85i4.261Revista de la Sociedad Química del Perú; Vol. 85 Núm. 4 (2019): Revista de la Sociedad Química del Perú; 476 - 488Journal of the Chemical Society of Peru; Vol. 85 No. 4 (2019): Journal of Sociedad Química del Perú; 476 - 4882309-87401810-634X10.37761/rsqp.v85i4reponame:Revista de la Sociedad Química del Perúinstname:Sociedad Química del Perúinstacron:SQPspahttp://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/261/229Derechos de autor 2019 Sociedad Química del Perúhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:rsqp.revistas.sqperu.org.pe:article/2612020-04-09T05:09:39Z |
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The present study evaluated the hydrolysis of rice husk, by means of alkaline peroxide, acid peroxide and silicate peroxide pretreatment, followed by enzymatic hydrolysis using cellulases, with a high level of β-glucosidases and hemicellulases. Pretreatments were performed by varying the concentrations of the alkaline medium (0, 2, 4 and 6 % p/v), acid (0, 5, 10 and 15 % v/v) and silicates (0, 5, 10 and 15 % v/v) in varying concentrations of peroxide (0, 5, 10 and 15 % v/v). Enzymatic hydrolysis was performed at 50 °C, pH 5, 72 h, 0.3 mL of enzyme per g of husk, with a load of 5 % w/v. The morphological characterization of the surface of the rice husk by means of the SEM presented a greater transformation in alkaline-peroxide medium. The concentration of reducing sugars after the alkaline peroxide pretreatment (6 % KOH – 15 % H2 O2 , pH 11, 70 °C, 3 h and with a load 10 % p/v) and the enzymatic hydrolysis (50 °C, pH 5, 72 h, 0.3 mL/g, with a load of 5% w/v) reached a saccharification of up to 73.2 %. The released reducing sugars could be fermented in the process of obtaining 2G ethanol. |
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Revista de la Sociedad Química del Perú; Vol. 85 Núm. 4 (2019): Revista de la Sociedad Química del Perú; 476 - 488 Journal of the Chemical Society of Peru; Vol. 85 No. 4 (2019): Journal of Sociedad Química del Perú; 476 - 488 2309-8740 1810-634X 10.37761/rsqp.v85i4 reponame:Revista de la Sociedad Química del Perú instname:Sociedad Química del Perú instacron:SQP |
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