APPLICATION OF BESSEL’S DIFFERENTIAL EQUATION SOLUTIONS J (x) p IN FOOD ENGINEERING
Descripción del Articulo
The Bessel expression is an ordinary diff erential equation of second order (EDOPO), whose solutions are spherical and can be solved by Frobenius' methods, indeterminate series, and coeffi cients; whose values can be used very well and easily in food engineering and technology. Their solutions...
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2020 |
| Institución: | Universidad Ricardo Palma |
| Repositorio: | Revista URP - Biotempo |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:oai.revistas.urp.edu.pe:article/3323 |
| Enlace del recurso: | http://revistas.urp.edu.pe/index.php/Biotempo/article/view/3323 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Ecuación diferencial de Bessel esterilización de alimentos sólidos distribución de temperatura en envases cilíndricos valores de |
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APPLICATION OF BESSEL’S DIFFERENTIAL EQUATION SOLUTIONS J (x) p IN FOOD ENGINEERINGAPLICACIÓN DE LAS SOLUCIONES DE LA ECUACIÓN DIFERENCIAL DE BESSEL , EN LA INGENIERÍA DE LOS ALIMENTOSMarín-Machuca, OlegarioIannacone, Jose AlbertoAlvarado-Zambrano, Fredy AníbalAlvarado-Zambrano, Ricardo ArnaldoCastillo-Peña, AlcidesSantamaría-Ballena, José ManuelEcuación diferencial de Besselesterilización de alimentos sólidosdistribución de temperatura en envases cilíndricosvalores deThe Bessel expression is an ordinary diff erential equation of second order (EDOPO), whose solutions are spherical and can be solved by Frobenius' methods, indeterminate series, and coeffi cients; whose values can be used very well and easily in food engineering and technology. Their solutions are specifi ed in four parts, of which those of the type are those that have an application in the present study. The Bessel EDOPO was solved in its four possibilities, in which the values and behaviors are given in tables and graphs in detail. Th e corresponding values were used in the temperature distribution for cylindrical containers of known dimensions using the equations of heat transfer by conduction, preferably, coming from the Fourier theory, facilitating the improvement, modifi cation, and design of new processes. The results of the temperature distribution were calculated by the respective equations and the results obtained were satisfactorily used in the development of the work.La expresión de Bessel es una ecuación diferencial ordinaria de segundo orden (EDOPO), cuyas soluciones son esféricas y pueden resolverse por los métodos de Frobenius, series y coeficientes indeterminados; cuyos valores se pueden utilizar muy bien y con facilidad en la ingeniería y tecnología de los alimentos. Sus soluciones se particularizan en cuatro partes, de las cuales las del tipo son las que tienen una aplicación en el presente estudio. La EDOPO de Bessel fue resuelta en sus cuatro posibilidades, donde los valores y comportamientos se proporcionan en tablas y gráficas en detalle. Los valores correspondientes de se usaron en la distribución de temperatura para envases cilíndricos de dimensiones conocidas usando las ecuaciones de transferencia de calor por conducción, preferentemente, proveniente de la teoría de Fourier; facilitando mejorar, modificar y diseñar nuevos procesos. Los resultados de la distribución de temperatura fueron calculados por las ecuaciones respectivas y los resultados obtenidos fueron empleados satisfactoriamente en el desarrollo del trabajo.Facultad de Ciencias Biológicas, Universidad Ricardo Palma2020-10-12info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://revistas.urp.edu.pe/index.php/Biotempo/article/view/332310.31381/biotempo.v17i2.3323Biotempo; Vol. 17 Núm. 2 (2020): Biotempo; 269-2802519-56971992-2159reponame:Revista URP - Biotempoinstname:Universidad Ricardo Palmainstacron:URPspahttp://revistas.urp.edu.pe/index.php/Biotempo/article/view/3323/4087Derechos de autor 2020 Biotempoinfo:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-04T16:20:16Zmail@mail.com - |
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The Bessel expression is an ordinary diff erential equation of second order (EDOPO), whose solutions are spherical and can be solved by Frobenius' methods, indeterminate series, and coeffi cients; whose values can be used very well and easily in food engineering and technology. Their solutions are specifi ed in four parts, of which those of the type are those that have an application in the present study. The Bessel EDOPO was solved in its four possibilities, in which the values and behaviors are given in tables and graphs in detail. Th e corresponding values were used in the temperature distribution for cylindrical containers of known dimensions using the equations of heat transfer by conduction, preferably, coming from the Fourier theory, facilitating the improvement, modifi cation, and design of new processes. The results of the temperature distribution were calculated by the respective equations and the results obtained were satisfactorily used in the development of the work. La expresión de Bessel es una ecuación diferencial ordinaria de segundo orden (EDOPO), cuyas soluciones son esféricas y pueden resolverse por los métodos de Frobenius, series y coeficientes indeterminados; cuyos valores se pueden utilizar muy bien y con facilidad en la ingeniería y tecnología de los alimentos. Sus soluciones se particularizan en cuatro partes, de las cuales las del tipo son las que tienen una aplicación en el presente estudio. La EDOPO de Bessel fue resuelta en sus cuatro posibilidades, donde los valores y comportamientos se proporcionan en tablas y gráficas en detalle. Los valores correspondientes de se usaron en la distribución de temperatura para envases cilíndricos de dimensiones conocidas usando las ecuaciones de transferencia de calor por conducción, preferentemente, proveniente de la teoría de Fourier; facilitando mejorar, modificar y diseñar nuevos procesos. Los resultados de la distribución de temperatura fueron calculados por las ecuaciones respectivas y los resultados obtenidos fueron empleados satisfactoriamente en el desarrollo del trabajo. |
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The Bessel expression is an ordinary diff erential equation of second order (EDOPO), whose solutions are spherical and can be solved by Frobenius' methods, indeterminate series, and coeffi cients; whose values can be used very well and easily in food engineering and technology. Their solutions are specifi ed in four parts, of which those of the type are those that have an application in the present study. The Bessel EDOPO was solved in its four possibilities, in which the values and behaviors are given in tables and graphs in detail. Th e corresponding values were used in the temperature distribution for cylindrical containers of known dimensions using the equations of heat transfer by conduction, preferably, coming from the Fourier theory, facilitating the improvement, modifi cation, and design of new processes. The results of the temperature distribution were calculated by the respective equations and the results obtained were satisfactorily used in the development of the work. |
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