Relación del Nivel de Conocimiento y Práctica de Higiene de las Madres en la Preparación de Alimentos en los Comedores Populares de los Centros Poblados Menores Miguel Grau y Nueva Alianza, Durante el Período de Mayo- Agosto, 2008.

Descripción del Articulo

Purpose: To determine the relationship between mothers’ knowledge level and hygiene practices in foodpreparation in Miguel Grau and Nueva Alianza communities’ welfare kitchens, during the months of Mayand August, 2008. Methodology: The present research was a cross-section, correlational study; the s...

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Detalles Bibliográficos
Autores: Cinthia Esperanza Jara Pilco, Elena Ruth Huamán Villanueva
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2019
Institución:Universidad Peruana Unión
Repositorio:Revista UPEU - Revista Científica de Ciencias de la Salud
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs2.revistas.upeu.edu.pe:article/55
Enlace del recurso:https://revistas.upeu.edu.pe/index.php/RCCS/article/view/55
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Knowledge, hygiene practice, food manipulation.
Conocimiento y práctica de higiene, manipulación de alimentos.
Descripción
Sumario:Purpose: To determine the relationship between mothers’ knowledge level and hygiene practices in foodpreparation in Miguel Grau and Nueva Alianza communities’ welfare kitchens, during the months of Mayand August, 2008. Methodology: The present research was a cross-section, correlational study; the samplewas obtained from 35 mothers to whom two instruments were applied: a survey to determine the knowledgelevel and an observation guide to determine the hygiene practice in food preparation. Both instruments wereapplied to the welfare kitchens belonging to the Miguel Grau and Nueva Alianza communities in Lima, Peru.Results: In regards to the knowledge level 68.6% of mothers were found in an intermediate level, 17% holda deficient knowledge level, and only 14.3% had a good knowledge level. In regards to the food preparationpractice, 48.6% of the mothers hold a intermediate practice; 28% display a bad practice; and 11.4% a deficientpractice; finally, 11.45 certified a good practice. Conclusions: It is very meaningful the relationship betweenthe knowledge and mothers’ practices about hygiene and food preparation in the welfare kitchens belonging tothe Miguel Grau and Nueva Alianza communities in Lima, Peru.
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