Determination of content of ascorbic acid on camu camu drying liofilization

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The results of research, we allow see, the speed of the cooling and warning considerate the difference of mass loaded and diseing of the equipment for to cool and to heat the camu camu mass. The dry product in each case have pink color, suitables aroma and flavor, good solubility, whit moisture less...

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Detalles Bibliográficos
Autores: Reyna M., L., Flores C, R., Ramírez C., I., Robles C., R., Ayala B., T., Gamarra A., S., Verástegui P., K.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2013
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revista UNMSM - Revista Peruana de Química e Ingeniería Química
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/6535
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/6535
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Camu camu
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spelling Determination of content of ascorbic acid on camu camu drying liofilizationDETERMINACIÓN DEL CONTENIDO DE ÁCIDO ASCÓRBICO EN CAMU CAMU, SECADO POR LIOFILIZACIÓNReyna M., L.Flores C, R.Ramírez C., I.Robles C., R.Ayala B., T.Gamarra A., S.Verástegui P., K.Camu camuascorbic aciddrymoisturesolubilityCamu camuácido ascórbicosecadohumedadsolubilidadThe results of research, we allow see, the speed of the cooling and warning considerate the difference of mass loaded and diseing of the equipment for to cool and to heat the camu camu mass. The dry product in each case have pink color, suitables aroma and flavor, good solubility, whit moisture less tan to 10 %. The difference of ascorbic acid contens in the fresh pulp and the dry samples is 22,75 mg, thus the most difference is 19,8 mg for the dry samples for 100 g of simple. The dry product characteristics would to used for to produce ice cream, nectar, extract, drink fortifies will permit the development zone agrarianLos resultados del estudio nos permiten apreciar la rapidez de enfriamiento y calentamiento, considerando la diferencia de masa cargada y el diseño del equipo para enfriar y calentar la masa de camu camu. El producto seco en cada caso tiene color rosado, aroma y sabor adecuados, así como buena solubilidad, con humedad inferior al 10% .El contenido de ácido ascórbico en la pulpa fresca y las muestras secas difiere en 22,75 mg, así como la diferencia máxima de ácido ascórbico entre muestras secas es de 19,8 mg. Dadas la características de producto seco, pueden servir para preparar helados, néctar, extractos, bebidas fortificadas, permitiendo el desarrollo agrario zonal.Universidad Nacional Mayor de San Marcos2013-12-30info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/6535Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol 16 No 2 (2013); 60-63Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 16 Núm. 2 (2013); 60-631609-75991726-2208reponame:Revista UNMSM - Revista Peruana de Química e Ingeniería Químicainstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/6535/5802Derechos de autor 2013 L. Reyna M., R. Flores C, I. Ramírez C., R. Robles C., T. Ayala B., S. Gamarra A., K. Verástegui P.http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-01T18:11:04Zmail@mail.com -
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Los resultados del estudio nos permiten apreciar la rapidez de enfriamiento y calentamiento, considerando la diferencia de masa cargada y el diseño del equipo para enfriar y calentar la masa de camu camu. El producto seco en cada caso tiene color rosado, aroma y sabor adecuados, así como buena solubilidad, con humedad inferior al 10% .El contenido de ácido ascórbico en la pulpa fresca y las muestras secas difiere en 22,75 mg, así como la diferencia máxima de ácido ascórbico entre muestras secas es de 19,8 mg. Dadas la características de producto seco, pueden servir para preparar helados, néctar, extractos, bebidas fortificadas, permitiendo el desarrollo agrario zonal.
description The results of research, we allow see, the speed of the cooling and warning considerate the difference of mass loaded and diseing of the equipment for to cool and to heat the camu camu mass. The dry product in each case have pink color, suitables aroma and flavor, good solubility, whit moisture less tan to 10 %. The difference of ascorbic acid contens in the fresh pulp and the dry samples is 22,75 mg, thus the most difference is 19,8 mg for the dry samples for 100 g of simple. The dry product characteristics would to used for to produce ice cream, nectar, extract, drink fortifies will permit the development zone agrarian
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