“Propagación de café (coffea arabica L.) mediante el enraizamiento de rebrotes utilizando cinco dosis de ácido indolbutírico y cuatro sustratos, en ambientes controlados”
Descripción del Articulo
This research paper entitled spread of coffee (Coffea arabica L.) by the rooting of shoots using five doses of indole butyric acid and tour substrates, in controlled environments, was raised to define the optima! dose of indole - 3 - butyric acid (AIS) and substrates in the rooting of cuttings of ou...
| Autor: | |
|---|---|
| Formato: | tesis de grado |
| Fecha de Publicación: | 2015 |
| Institución: | Universidad Nacional de San Martin - Tarapoto |
| Repositorio: | UNSM-Institucional |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:repositorio.unsm.edu.pe:11458/662 |
| Enlace del recurso: | http://hdl.handle.net/11458/662 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Propagación café coffea arabica mediante enraizamiento rebrotes utilizando cinco dosis ácido indolbutírico cuatro sustratos ambientes controlados |
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“Propagación de café (coffea arabica L.) mediante el enraizamiento de rebrotes utilizando cinco dosis de ácido indolbutírico y cuatro sustratos, en ambientes controlados” Ruiz Quiñe, Wellington Propagación café coffea arabica mediante enraizamiento rebrotes utilizando cinco dosis ácido indolbutírico cuatro sustratos ambientes controlados |
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Propagación café coffea arabica mediante enraizamiento rebrotes utilizando cinco dosis ácido indolbutírico cuatro sustratos ambientes controlados |
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This research paper entitled spread of coffee (Coffea arabica L.) by the rooting of shoots using five doses of indole butyric acid and tour substrates, in controlled environments, was raised to define the optima! dose of indole - 3 - butyric acid (AIS) and substrates in the rooting of cuttings of outbreaks of Coffea arabica L.; which consisted of selecting 240 volunteers cuttings from parent plants with high productivity rate. The statistical design used is a DCA, whose treatments are O, 2000, 4000, 8000, 10 000 ppm of indole - 3- butyric acid (AIS) without substrate, jiffy, carbonized rice husks and sand combined these make 20 treatments 3 repetitions, the cuttings remained 65 days in the tunnel with a frequency micro irrigation 2 times per day and evaluations consisted of measuring the percentage of survival, rooting percentage, number of roots, length of roots, callus length Sud and Sud diameter. The data were submitted to analysis of variance and Duncan test, the results indicate that the dose of 2000 ppm of AIS and jiffy substrate stood out among the other giving greater survival rate (100%), rooting percentage (93 %), which categorizes itas a very high rooting. Keywords: indole - 3 - butyric, controlled environments, cuttings of volunteers, dose, matrices plants. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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