Determinación de la actividad antimicrobiana in vitro del aceite esencial extraído de la raíz de cúrcuma longa l. (cúrcuma) en candida albicans, staphylococcus aureus y escherichia coli”
Descripción del Articulo
In this research, essential oil was obtained from the root of Curcuma longa L. (turmeric) using the technique stripping steam in order to be able to subsequently analyze their antimicrobial activity in vitro in Candida albicans, Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Turmeric oil contains a hig...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2017 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/5842 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/5842 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Candida albicans, Destilación, Aceite esencial, Staphylococcus aureus y escherichia coli. |
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In this research, essential oil was obtained from the root of Curcuma longa L. (turmeric) using the technique stripping steam in order to be able to subsequently analyze their antimicrobial activity in vitro in Candida albicans, Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Turmeric oil contains a high content of curcumin, which is its main active constituent, has a wide range of therapeutic effects, including potent anti-tumor, antioxidant and anti-inflammatory properties. |
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Venegas Casanova, Edmundo ArturoAguirre Acevedo, Yvan WillianGutierrez Toribio, Cristian Paolo2017-02-01T13:42:15Z2017-02-01T13:42:15Z2017https://hdl.handle.net/20.500.14414/5842In this research, essential oil was obtained from the root of Curcuma longa L. (turmeric) using the technique stripping steam in order to be able to subsequently analyze their antimicrobial activity in vitro in Candida albicans, Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Turmeric oil contains a high content of curcumin, which is its main active constituent, has a wide range of therapeutic effects, including potent anti-tumor, antioxidant and anti-inflammatory properties.En el presente trabajo de investigación, se obtuvo aceite esencial a partir de la raíz de Cúrcuma longa L. (cúrcuma) utilizando la técnica destilación por arrastre de vapor de agua con la finalidad de poder analizar posteriormente su actividad antimicrobiana in vitro en Candida albicans, Staphylococcus aureus y Escherichia coli. El aceite de cúrcuma contiene un elevado contenido en curcumina, el cual es su principal constituyente activo, posee un amplio abanico de efectos terapéuticos, incluyendo potentes propiedades antitumorales, antioxidantes y antiinflamatoriasspaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUCandida albicans, Destilación, Aceite esencial, Staphylococcus aureus y escherichia coli.Determinación de la actividad antimicrobiana in vitro del aceite esencial extraído de la raíz de cúrcuma longa l. (cúrcuma) en candida albicans, staphylococcus aureus y escherichia coli”info:eu-repo/semantics/bachelorThesisSUNEDUBachillerQuímico FarmacéuticoFarmaciaUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y BioquimicaORIGINALAguirre Acevedo Yvan Willian 2017.pdfAguirre Acevedo Yvan Willian 2017.pdfapplication/pdf2272056https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/18364c71-b2c0-4cbc-8351-926b8a223635/download5f11e8212239a2433e4d4b36bb01e901MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/e431558d-0729-4407-9d53-6ee8cb3e5708/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/5842oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/58422017-11-15 12:18:38.173http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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 |
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