EVALUACIÓN NUTRICIONAL EN ESTUDIANTES DE LA ESCUELA DE CIENCIAS BIOLÓGICAS DE LA UNIVERSIDAD NACIONAL DE TRUJILLO, DICIEMBRE DEL 2018 – MARZO DEL 2019
Descripción del Articulo
The objective of this research was to evaluate the nutritional status of students of the School of Biological Sciences of the National University of Trujillo between December 2018 and March 2019, with a sample of 58 students from the different cycles of the School of Biological Sciences. Biological...
| Autor: | |
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| Formato: | tesis de grado |
| Fecha de Publicación: | 2019 |
| Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
| Repositorio: | UNITRU-Tesis |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/12478 |
| Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/12478 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Estado nutricional glucemia hemoglobina |
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EVALUACIÓN NUTRICIONAL EN ESTUDIANTES DE LA ESCUELA DE CIENCIAS BIOLÓGICAS DE LA UNIVERSIDAD NACIONAL DE TRUJILLO, DICIEMBRE DEL 2018 – MARZO DEL 2019 DELGADO CARRILLO, Karen Geraldine Estado nutricional glucemia hemoglobina |
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DELGADO CARRILLO, Karen Geraldine |
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Estado nutricional glucemia hemoglobina |
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Estado nutricional glucemia hemoglobina |
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The objective of this research was to evaluate the nutritional status of students of the School of Biological Sciences of the National University of Trujillo between December 2018 and March 2019, with a sample of 58 students from the different cycles of the School of Biological Sciences. Biological Sciences, out of a total population of 240 students, at that time enrolled. The students were tested for blood glucose, hemoglobin, waist-hip index (ICC), weight, height and body mass index (BMI) and, percentage of body fat, finally, a survey was conducted to be able Determine your physical activity. For the statistical analysis of the results, the Stat Grafic Software was used to obtain the comparisons of the averages of each anthropometric study, where the groups were separated by sex in order to make the comparison and be able to compare with the parameters established by WHO. the results obtained. It is concluded that 27% of the studied population was overweight. Key |
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CALDERON PEÑA, Abhel ArthurDELGADO CARRILLO, Karen Geraldine5/13/2019 13:235/13/2019 13:232019https://hdl.handle.net/20.500.14414/12478The objective of this research was to evaluate the nutritional status of students of the School of Biological Sciences of the National University of Trujillo between December 2018 and March 2019, with a sample of 58 students from the different cycles of the School of Biological Sciences. Biological Sciences, out of a total population of 240 students, at that time enrolled. The students were tested for blood glucose, hemoglobin, waist-hip index (ICC), weight, height and body mass index (BMI) and, percentage of body fat, finally, a survey was conducted to be able Determine your physical activity. For the statistical analysis of the results, the Stat Grafic Software was used to obtain the comparisons of the averages of each anthropometric study, where the groups were separated by sex in order to make the comparison and be able to compare with the parameters established by WHO. the results obtained. It is concluded that 27% of the studied population was overweight. KeyEste trabajo de investigación tuvo como objetivo evaluar el estado nutricional de estudiantes de la escuela de Ciencias Biológicas de la Universidad Nacional de Trujillo entre diciembre del 2018 y marzo del 2019, se trabajó con una muestra de 58 alumnos de los diferentes ciclos de la Escuela de Ciencias Biológicas, de una población total de 240 alumnos, en ese momento inscritos. A los alumnos, se le realizó exámenes de glucemia, hemoglobina, índice de Cintura-Cadera (ICC), peso, talla e Índice de Masa Corporal (IMC) y, porcentaje de grasa corporal, por último, se les realizó una encuesta para poder determinar su actividad física. Para el análisis estadístico de los resultados se utilizó el Software Stat Grafic, para poder obtener las comparaciones de los promedios de cada estudio antropométrico, donde se separó a los grupos por sexo para poder realizar la comparación y poder confrontar con los parámetros establecidos por la OMS los resultados obtenidos. Se concluye que de la población estudiada el 27% presentaba sobrepeso.TesisspaUniversidad Nacional de TrujilloTesis;T-4017SUNEDUinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUEstado nutricionalglucemiahemoglobinaEVALUACIÓN NUTRICIONAL EN ESTUDIANTES DE LA ESCUELA DE CIENCIAS BIOLÓGICAS DE LA UNIVERSIDAD NACIONAL DE TRUJILLO, DICIEMBRE DEL 2018 – MARZO DEL 2019info:eu-repo/semantics/bachelorThesisTítulo ProfesionalBiólogoBiologíaUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Ciencias BiólogicasLICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/2db6fde6-73f1-4d40-84ce-cbbe0fa27496/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD52ORIGINALDELGADO CARRILLO, Karen Geraldine.pdfDELGADO CARRILLO, Karen Geraldine.pdfapplication/pdf1650798https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/e0ed5d2e-3847-4ad1-a7fa-0c2110d2e49b/download14b65c06749fe36acd2edc161804af50MD5320.500.14414/12478oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/124782024-01-01 21:32:18.532https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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 |
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