Capacidad antioxidante in vitro de las isoflavonas totales obtenidas de semillas de glycine max l. (soya) provenientes de la provincia de jaén-cajamarca”.

Descripción del Articulo

The amount of total isoflavones from seed of Glycine max L. (Soy) from the province of Jaén-Cajamarca, was determined using the method of Kostennikova Z., and in vitro antioxidant capacity of total isoflavones expressed as “antiradical efficiency” (A.E.) was determined using the method of Brand-Will...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Díaz Solano, Hugo Ricardo, Rodríguez Quito, Iván
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2010
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/2609
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/2609
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Glycine max l, Dpph*, Genisteína, Isoflavonas, Capacidad antioxidante, “eficiencia antiradicalaria
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description The amount of total isoflavones from seed of Glycine max L. (Soy) from the province of Jaén-Cajamarca, was determined using the method of Kostennikova Z., and in vitro antioxidant capacity of total isoflavones expressed as “antiradical efficiency” (A.E.) was determined using the method of Brand-Williams, et al; both methods adapted by the Department of Pharmacognosy and pharmacobotany of the Faculty of Pharmacy and Biochemistry of the UNT. The "antiradical efficiency” (A.E.) was calculated as the inverse of the product of the concentration of antioxidant needed to reduce by 50% the initial concentration of DPPH* "IC50"(obtained by linear correlation) and the time needed to achieve concentration IC50 “TIC50” (obtained by first order reaction kinetics) for total isoflavones that value was equal to 0.00250 x ng mL -1 x min-1. Both the IC50 as the TIC50 were determined graphically, both using the rates of capture of free radical 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH *).
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The "antiradical efficiency” (A.E.) was calculated as the inverse of the product of the concentration of antioxidant needed to reduce by 50% the initial concentration of DPPH* "IC50"(obtained by linear correlation) and the time needed to achieve concentration IC50 “TIC50” (obtained by first order reaction kinetics) for total isoflavones that value was equal to 0.00250 x ng mL -1 x min-1. Both the IC50 as the TIC50 were determined graphically, both using the rates of capture of free radical 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH *).En el presente trabajo de investigación cuantificamos las isoflavonas totales obtenidas de semillas de Glycine max L. (Soya) provenientes de la provincia de Jaén-Cajamarca, mediante el método descrito por Kostennikova Z.; y determinamos la capacidad antioxidante in vitro de las isoflavonas totales expresada como eficiencia antiradicalaria (E.A.); mediante el método descrito por Brand-Williams, et al; adaptados por la Cátedra de Farmacognosia y Farmacobotánica de la Facultad de Farmacia y Bioquímica de la U.N.T. Por cada concentración y por cada tiempo se determinó los porcentajes de captura del radical libre 2,2-difenil-1-picrilhidrazilo (DPPH*); los que fueron utilizados para determinar gráficamente la concentración necesaria del antioxidante para reducir en un 50% la concentración inicial del DPPH* “IC50” (mediante correlación lineal) y el tiempo necesario para alcanzar la concentración IC50 “TIC50” (mediante cinética de reacción orden uno). Siendo el resultado de la eficiencia antiradicalaria (E.A.) de las isoflavonas totales igual a 0,00250 mL x ug -1 x min-1spaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUGlycine max l, Dpph*, Genisteína, Isoflavonas, Capacidad antioxidante, “eficiencia antiradicalariaCapacidad antioxidante in vitro de las isoflavonas totales obtenidas de semillas de glycine max l. 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