Efecto de los azúcares reductores en la producción de polihidroxialcanoatos a partir de hidrolizados de citrus nobilis empleando bacillus sp
Descripción del Articulo
In this research work, the effect of reducing sugars on the production of polyhydroxyalkanoates from Citrus Nobilis hydrolyzate using Bacillus sp. The tangerine peel was used as raw material, which was previously extracted from the essential oils; the moisture was removed and then passed through the...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2019 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/15581 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/15581 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Cáscara de mandarina Hidrólisis ácida Azúcares reductores Bacillus sp Polihidroxialcanoato |
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Efecto de los azúcares reductores en la producción de polihidroxialcanoatos a partir de hidrolizados de citrus nobilis empleando bacillus sp Castro Benites, Betty Maria Cáscara de mandarina Hidrólisis ácida Azúcares reductores Bacillus sp Polihidroxialcanoato |
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In this research work, the effect of reducing sugars on the production of polyhydroxyalkanoates from Citrus Nobilis hydrolyzate using Bacillus sp. The tangerine peel was used as raw material, which was previously extracted from the essential oils; the moisture was removed and then passed through the milling. In the hydrolysis of the tangerine peel the diluted acid hydrolysis method was used, the inoculum of Bacillus subtilis and mineral solution was added to then proceed with aerobic fermentation. The biomass was determined by dry cell weight, and to identify the PHA the UV-VIS spectrophotometry method was used by acid digestion and infrared Fourier transform spectrophotometry ATR-FT-IR. The yield of biopolymer production based on biomass was the decisive factor when evaluating production in general; the best production was at a fermentation temperature of 35 ° C and a concentration of initial reducing sugars of 20 g / L |
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Quezada Alvarez, Medardo AlbertoCastro Benites, Betty MariaBallona Lache, Johan Cliff2020-01-13T14:40:03Z2020-01-13T14:40:03Z2019https://hdl.handle.net/20.500.14414/15581In this research work, the effect of reducing sugars on the production of polyhydroxyalkanoates from Citrus Nobilis hydrolyzate using Bacillus sp. The tangerine peel was used as raw material, which was previously extracted from the essential oils; the moisture was removed and then passed through the milling. In the hydrolysis of the tangerine peel the diluted acid hydrolysis method was used, the inoculum of Bacillus subtilis and mineral solution was added to then proceed with aerobic fermentation. The biomass was determined by dry cell weight, and to identify the PHA the UV-VIS spectrophotometry method was used by acid digestion and infrared Fourier transform spectrophotometry ATR-FT-IR. The yield of biopolymer production based on biomass was the decisive factor when evaluating production in general; the best production was at a fermentation temperature of 35 ° C and a concentration of initial reducing sugars of 20 g / LEn el presente trabajo de investigación se determinó el efecto que ejerce los azúcares reductores en la producción de polihidroxialcanoatos a partir de hidrolizado de Citrus Nobilis empleando Bacillus sp. Se usó como materia prima la cáscara de mandarina la cual previamente se extrajo los aceites esenciales, se removió la humedad para luego pasar por la molienda. En la hidrólisis de la cáscara de mandarina se usó el método de hidrólisis ácida diluida, se agregó el inóculo de Bacillus sp. y solución mineral para luego proceder con la fermentación aeróbica. La biomasa se determinó mediante el peso seco celular, y para identificar el PHA se usó el método de espectrofotometría UV-VIS por digestión ácida y por espectrofotometría infrarrojo de transformada de Fourier ATR-FT-IR. El rendimiento de producción de biopolímero en base a la biomasa fue el factor decisivo a la hora de evaluar la producción en general, la mayor producción se dio a una temperatura de fermentación de 35°C y a una de concentración de azúcares reductores iniciales de 20 g/LTesisspaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUCáscara de mandarinaHidrólisis ácidaAzúcares reductoresBacillus spPolihidroxialcanoatoEfecto de los azúcares reductores en la producción de polihidroxialcanoatos a partir de hidrolizados de citrus nobilis empleando bacillus spinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisSUNEDUTítulo ProfesionalIngeniero QuímicoIngeniería QuímicaUniversidad Nacional de Trujillo. 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