Influencia de la temperatura y pH en la fermentación de azúcares hidrolizados para la obtención de etanol a partir de la cáscara de café (Coffea arábica L.)
Descripción del Articulo
The present investigation deals on the obtaining of ethanol by means of fermentative way using the coffee husk (Coffea arabica L.), variety Caturra and like producer microorganism the yeast Saccharomyces cerevisiae. The main objective was to determine the influence of the temperature and pH on the f...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2018 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/10522 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/10522 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Cáscara de café, Rectificación, Destilación, Hidrólisis ácida, Fermentación alcohólica, Azúcares reductores |
Sumario: | The present investigation deals on the obtaining of ethanol by means of fermentative way using the coffee husk (Coffea arabica L.), variety Caturra and like producer microorganism the yeast Saccharomyces cerevisiae. The main objective was to determine the influence of the temperature and pH on the fermentation of hydrolyzed sugars obtained from the coffee husk, establishing the optimal process conditions for obtaining ethanol. When carrying out the physical and chemical characterization of the coffee husk, it was found that it contains a large amount of cellulose, from which acid hydrolysis resulted in reducing sugars that were taken to fermentation, where four temperature levels were used ( 26°C, 28°C, 30°C and 32°C) and pH (3, 4, 5, 6), obtaining that the optimum temperature and pH are 32°C and 5 respectively, with an efficiency of the fermentation process of 66.20% and a maximum alcoholic degree of 3.33°GL obtained in the distillation and 6.54°GL in the rectification; it was also determined that 2.7 L of ethanol obtained from 100 kg of coffee husk |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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