Niveles de compost y sus efectos en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar corazón de buey, en Zungarococha – Loreto 2022
Descripción del Articulo
The thesis was carried out in order to study the behavior of the levels of compost of stubble of the banana crop, in the cultivation of Brassica oleracea L., cabbage, var. capitata, cultivate Ox heart, in a land of clay loam texture, where it was fertilized with levels of 30, 40, 50 and 60 t / ha wi...
| Autor: | |
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| Formato: | tesis de grado |
| Fecha de Publicación: | 2023 |
| Institución: | Universidad Nacional De La Amazonía Peruana |
| Repositorio: | UNAPIquitos-Institucional |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:repositorio.unapiquitos.edu.pe:20.500.12737/9382 |
| Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.12737/9382 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Compost Características agronómicas Rendimiento Repollo Brassica oleracea var. capitata https://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06 |
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Niveles de compost y sus efectos en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar corazón de buey, en Zungarococha – Loreto 2022 Rios Diaz, Hugo Sebastian Compost Características agronómicas Rendimiento Repollo Brassica oleracea var. capitata https://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06 |
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The thesis was carried out in order to study the behavior of the levels of compost of stubble of the banana crop, in the cultivation of Brassica oleracea L., cabbage, var. capitata, cultivate Ox heart, in a land of clay loam texture, where it was fertilized with levels of 30, 40, 50 and 60 t / ha with the aim of determining the best level of fertilization in each of the characters and yield of the crop. The land was conditioned to form microplots of 2.5 m2, performing the compost fertilization according to the levels of study raised, reaching the following conclusions: The compost involved in the increase of the average values of the characteristics and yields of the Cabbage, Ox Heart; the level of compost (60 t/ha), presented the best results of the characteristics and yield; with a level of 60 t of compost / ha was presented the yield of 419 g of head weight and 8,380 Kg of head weight / ha; The higher the level of composting, the greater the results; the Level of 60 t of compost / ha obtained the best utility in S / .17,120.00 |
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Yalta Vega, RonaldRios Diaz, Hugo Sebastian2023-10-05T19:10:48Z2023-10-05T19:10:48Z2023631.875 R63 2023https://hdl.handle.net/20.500.12737/9382The thesis was carried out in order to study the behavior of the levels of compost of stubble of the banana crop, in the cultivation of Brassica oleracea L., cabbage, var. capitata, cultivate Ox heart, in a land of clay loam texture, where it was fertilized with levels of 30, 40, 50 and 60 t / ha with the aim of determining the best level of fertilization in each of the characters and yield of the crop. The land was conditioned to form microplots of 2.5 m2, performing the compost fertilization according to the levels of study raised, reaching the following conclusions: The compost involved in the increase of the average values of the characteristics and yields of the Cabbage, Ox Heart; the level of compost (60 t/ha), presented the best results of the characteristics and yield; with a level of 60 t of compost / ha was presented the yield of 419 g of head weight and 8,380 Kg of head weight / ha; The higher the level of composting, the greater the results; the Level of 60 t of compost / ha obtained the best utility in S / .17,120.00La tesis se realizó con la finalidad de estudiar el comportamiento de los niveles de compost de rastrojos del cultivo de plátano, en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar Corazón de buey, en un terreno de textura Franco Arcilloso, donde se abonó con niveles de 30, 40, 50 y 60 t/ha con el objetivo de determinar el mejor nivel de abonamiento en cada uno de las caracteres y rendimiento del cultivo. Se acondicionó el terreno para formar microparcelas de 2.5 m2, realizando el abonamiento con compost según los niveles de estudio planteados, llegando a las siguientes conclusiones: El compost implicó en el incremento de los valores promedios de las características y rendimientos de la Col, Corazón de buey; el nivel de compost (60 t/ha), presentó los mejores resultados de las características y rendimiento; con nivel de 60 t de compost/ha se presentó el rendimiento de 419 g de peso de cabeza y 8,380 Kg de peso de cabezas/ha; a mayor nivel de abonamiento con compost, mayores han sido los resultados; el Nivel de 60 t de compost/ha obtuvo la mejor utilidad en S/.17,120.00application/pdfspaUniversidad Nacional de la Amazonía PeruanaPEinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/CompostCaracterísticas agronómicasRendimientoRepolloBrassica oleracea var. capitatahttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06Niveles de compost y sus efectos en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar corazón de buey, en Zungarococha – Loreto 2022info:eu-repo/semantics/bachelorThesisreponame:UNAPIquitos-Institucionalinstname:Universidad Nacional De La Amazonía Peruanainstacron:UNAPIquitosSUNEDUAgronomíaUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. 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Nota importante:
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