Niveles de compost y sus efectos en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar corazón de buey, en Zungarococha – Loreto 2022

Descripción del Articulo

The thesis was carried out in order to study the behavior of the levels of compost of stubble of the banana crop, in the cultivation of Brassica oleracea L., cabbage, var. capitata, cultivate Ox heart, in a land of clay loam texture, where it was fertilized with levels of 30, 40, 50 and 60 t / ha wi...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Rios Diaz, Hugo Sebastian
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2023
Institución:Universidad Nacional De La Amazonía Peruana
Repositorio:UNAPIquitos-Institucional
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:repositorio.unapiquitos.edu.pe:20.500.12737/9382
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.12737/9382
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Compost
Características agronómicas
Rendimiento
Repollo
Brassica oleracea var. capitata
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description The thesis was carried out in order to study the behavior of the levels of compost of stubble of the banana crop, in the cultivation of Brassica oleracea L., cabbage, var. capitata, cultivate Ox heart, in a land of clay loam texture, where it was fertilized with levels of 30, 40, 50 and 60 t / ha with the aim of determining the best level of fertilization in each of the characters and yield of the crop. The land was conditioned to form microplots of 2.5 m2, performing the compost fertilization according to the levels of study raised, reaching the following conclusions: The compost involved in the increase of the average values of the characteristics and yields of the Cabbage, Ox Heart; the level of compost (60 t/ha), presented the best results of the characteristics and yield; with a level of 60 t of compost / ha was presented the yield of 419 g of head weight and 8,380 Kg of head weight / ha; The higher the level of composting, the greater the results; the Level of 60 t of compost / ha obtained the best utility in S / .17,120.00
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spelling Yalta Vega, RonaldRios Diaz, Hugo Sebastian2023-10-05T19:10:48Z2023-10-05T19:10:48Z2023631.875 R63 2023https://hdl.handle.net/20.500.12737/9382The thesis was carried out in order to study the behavior of the levels of compost of stubble of the banana crop, in the cultivation of Brassica oleracea L., cabbage, var. capitata, cultivate Ox heart, in a land of clay loam texture, where it was fertilized with levels of 30, 40, 50 and 60 t / ha with the aim of determining the best level of fertilization in each of the characters and yield of the crop. The land was conditioned to form microplots of 2.5 m2, performing the compost fertilization according to the levels of study raised, reaching the following conclusions: The compost involved in the increase of the average values of the characteristics and yields of the Cabbage, Ox Heart; the level of compost (60 t/ha), presented the best results of the characteristics and yield; with a level of 60 t of compost / ha was presented the yield of 419 g of head weight and 8,380 Kg of head weight / ha; The higher the level of composting, the greater the results; the Level of 60 t of compost / ha obtained the best utility in S / .17,120.00La tesis se realizó con la finalidad de estudiar el comportamiento de los niveles de compost de rastrojos del cultivo de plátano, en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar Corazón de buey, en un terreno de textura Franco Arcilloso, donde se abonó con niveles de 30, 40, 50 y 60 t/ha con el objetivo de determinar el mejor nivel de abonamiento en cada uno de las caracteres y rendimiento del cultivo. Se acondicionó el terreno para formar microparcelas de 2.5 m2, realizando el abonamiento con compost según los niveles de estudio planteados, llegando a las siguientes conclusiones: El compost implicó en el incremento de los valores promedios de las características y rendimientos de la Col, Corazón de buey; el nivel de compost (60 t/ha), presentó los mejores resultados de las características y rendimiento; con nivel de 60 t de compost/ha se presentó el rendimiento de 419 g de peso de cabeza y 8,380 Kg de peso de cabezas/ha; a mayor nivel de abonamiento con compost, mayores han sido los resultados; el Nivel de 60 t de compost/ha obtuvo la mejor utilidad en S/.17,120.00application/pdfspaUniversidad Nacional de la Amazonía PeruanaPEinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/CompostCaracterísticas agronómicasRendimientoRepolloBrassica oleracea var. capitatahttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06Niveles de compost y sus efectos en el cultivo de Brassica oleracea L., col repollo, var. capitata, cultivar corazón de buey, en Zungarococha – Loreto 2022info:eu-repo/semantics/bachelorThesisreponame:UNAPIquitos-Institucionalinstname:Universidad Nacional De La Amazonía Peruanainstacron:UNAPIquitosSUNEDUAgronomíaUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana. Facultad de AgronomíaIngeniero(a) Agrónomo72690368https://orcid.org/0000-0002-2500-533X05283421https://purl.org/pe-repo/renati/type#tesis811036https://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionalManrique del Aguila, Julio AbelChavez Vasquez, RafaelAvila Fucos, Manuel CalixtoORIGINALHugo_Tesis_Titulo_2023.pdfHugo_Tesis_Titulo_2023.pdfTexto completoapplication/pdf3021017https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/1/Hugo_Tesis_Titulo_2023.pdfbcadd53a12df0bc90ce1b794bf36fb4aMD51Hugo_Formulario de Autorizacion.pdfHugo_Formulario de Autorizacion.pdfapplication/pdf398876https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/2/Hugo_Formulario%20de%20Autorizacion.pdfdcf5c2c66734b4e4f0377366d4ea0cdfMD52Hugo_Constancia de Similitud.pdfHugo_Constancia de Similitud.pdfapplication/pdf1689452https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/3/Hugo_Constancia%20de%20Similitud.pdf2203f72c3f18cfd9ea341ee7583de19fMD53Hugo_Constancia de Conformidad.pdfHugo_Constancia de Conformidad.pdfapplication/pdf210261https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/4/Hugo_Constancia%20de%20Conformidad.pdf09b779c7b5ea140fbc1c7bad894012fdMD54TEXTHugo_Tesis_Titulo_2023.pdf.txtHugo_Tesis_Titulo_2023.pdf.txtExtracted texttext/plain61160https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/5/Hugo_Tesis_Titulo_2023.pdf.txt12531c147ff41e630742d1b0730df89cMD55Hugo_Formulario de Autorizacion.pdf.txtHugo_Formulario de Autorizacion.pdf.txtExtracted texttext/plain4753https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/7/Hugo_Formulario%20de%20Autorizacion.pdf.txt59144f8d3a7dcc3c0b73235a3588ace5MD57Hugo_Constancia de Similitud.pdf.txtHugo_Constancia de Similitud.pdf.txtExtracted texttext/plain36651https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/9/Hugo_Constancia%20de%20Similitud.pdf.txt281726e9f65c11da93475331a8ed70c3MD59Hugo_Constancia de Conformidad.pdf.txtHugo_Constancia de Conformidad.pdf.txtExtracted texttext/plain1452https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/11/Hugo_Constancia%20de%20Conformidad.pdf.txtff0007dc2625973a28bc102f2f88ebb7MD511THUMBNAILHugo_Tesis_Titulo_2023.pdf.jpgHugo_Tesis_Titulo_2023.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg3337https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/6/Hugo_Tesis_Titulo_2023.pdf.jpge8c8550054e1f5eab25c7553f0819943MD56Hugo_Formulario de Autorizacion.pdf.jpgHugo_Formulario de Autorizacion.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg3582https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/8/Hugo_Formulario%20de%20Autorizacion.pdf.jpg8a39f7c4fdd9538e6f43a88b990eb76fMD58Hugo_Constancia de Similitud.pdf.jpgHugo_Constancia de Similitud.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg3411https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/10/Hugo_Constancia%20de%20Similitud.pdf.jpgab1b00101ca6fbebf45c79a216bd8636MD510Hugo_Constancia de Conformidad.pdf.jpgHugo_Constancia de Conformidad.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg4212https://repositorio.unapiquitos.edu.pe/bitstream/20.500.12737/9382/12/Hugo_Constancia%20de%20Conformidad.pdf.jpgf5c9d732c48cd942a98321a39c489dd6MD51220.500.12737/9382oai:repositorio.unapiquitos.edu.pe:20.500.12737/93822023-10-05 18:31:06.08Repositorio Digital UNAPrepositorio.institucional@unapiquitos.edu.pe
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