Estudio de prefactibilidad para la Instalación de una heladería especializada en la elaboración de helados congelados con nitrógeno líquido
Descripción del Articulo
The following prefeasibility study will determine the feasibility of implementing a specialized ice cream facility base on a liquid nitrogen freezing process in Lima Metropolitana. For this, the research problem was evaluated, establishing the objectives, and the scope. The subject was justified and...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2020 |
Institución: | Universidad de Lima |
Repositorio: | ULIMA-Institucional |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:repositorio.ulima.edu.pe:20.500.12724/12298 |
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Nivel de acceso: | acceso abierto |
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The following prefeasibility study will determine the feasibility of implementing a specialized ice cream facility base on a liquid nitrogen freezing process in Lima Metropolitana. For this, the research problem was evaluated, establishing the objectives, and the scope. The subject was justified and the hypotheses were presented. Different theses found in the library of the University of Lima were used as references. It was necessary to implement a market research in order to determine the demand and interest from the target audience, therefor surveys were carried out. Based on the surveys and diferente relevant factors of the study such as proximity to the target audience, polarization, security and others, the location of the ice cream facility was determined. The size of the business was also determined analyzing factors such as market, resources, investment, etc. An analysis of all the activities and processes that will be carried out in the facilities for the proper functioning of the service was performed. Having this analysis, the personnel that would be in charge of each of the activities and their specific functions were determined. A compilation of all the income and expenses that the business would have was made in order to perform a financial evaluation of the service. |
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It was necessary to implement a market research in order to determine the demand and interest from the target audience, therefor surveys were carried out. Based on the surveys and diferente relevant factors of the study such as proximity to the target audience, polarization, security and others, the location of the ice cream facility was determined. The size of the business was also determined analyzing factors such as market, resources, investment, etc. An analysis of all the activities and processes that will be carried out in the facilities for the proper functioning of the service was performed. Having this analysis, the personnel that would be in charge of each of the activities and their specific functions were determined. A compilation of all the income and expenses that the business would have was made in order to perform a financial evaluation of the service.En el siguiente trabajo se determinará la factibilidad de implementar una heladería de congelamiento con nitrógeno líquido en Lima Metropolitana Se asume que la heladería comenzaría a operar en el año 2021, en un estado de “normalidad” tras la aprobación y distribución de una vacuna contra el COVID-19. Para ello se evaluó la problemática de la investigación, estableciendo los objetivos, y el alcance. Se justificó el tema y se plantearon hipótesis. Diferentes tesis encontradas en la biblioteca de la Universidad de Lima fueron utilizadas como referencia. Fue necesario realizar un estudio de mercado para determinar la demanda e interés por parte del público objetivo, para lo que se llevaron a cabo encuestas. Asimismo, basándonos en la encuesta y en distintos factores relevantes en el estudio como cercanía al mercado, polarización, seguridad, entre otros, se determinó la localización del local. Tambien se determinó el tamaño del negocio utilizando factores como mercado, recursos, inversión, etc. Se realizó un análisis de todas las actividades y procesos que se realizaran en las instalaciones para el buen funcionamiento del servicio. Teniendo este análisis, se determinó el personal que estaría a cargo de cada una de las actividades y cuales serian sus funciones especificas. Luego, se realizo un compilación de todos los ingresos y egresos que tendría el negocio para así realizar una evaluación financiera del servicio a brindar.Tesisapplication/pdfspaUniversidad de LimaPEinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Repositorio Institucional - UlimaUniversidad de Limareponame:ULIMA-Institucionalinstname:Universidad de Limainstacron:ULIMAIce creamFrozen foodsFeasibility studiesHeladosAlimentos congeladosEstudios de factibilidadhttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.04Estudio de prefactibilidad para la Instalación de una heladería especializada en la elaboración de helados congelados con nitrógeno líquidoinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisTesisSUNEDUTítulo ProfesionalIngeniería IndustrialUniversidad de Lima. 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