La papa como ventaja competitiva

Descripción del Articulo

Food production and population growth are a source of analysis and discussion among practitioners and academics even more in the first decade of XXI century, when the new criteria differ due to technological advances, in this case biotechnology, genetic engineering and transgenesis in particular. Th...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Cárdenas Núñez, Gilberto José Rafael
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2009
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/9346
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/econo/article/view/9346
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Pope
food
production
technology
Peru.
Papa
alimentos
producción
tecnología
Perú.
Descripción
Sumario:Food production and population growth are a source of analysis and discussion among practitioners and academics even more in the first decade of XXI century, when the new criteria differ due to technological advances, in this case biotechnology, genetic engineering and transgenesis in particular. The Peruvian territory is as much potato species known worldwide. Currently in Peru, is the main crop in acreage and accounts for 25% of agricultural GDP. Is the staple food of the Andean region and is produced by 600 000 small agricultural units. Is a product that contains 100 grams, 78 grams moisture, 18.5 gr. starch and is rich in potassium (560 mg) and vitamin C (20 mg).
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).