Determination of parameters for obtaining and conservation of adult bovine rennet
Descripción del Articulo
The present research was conducted in order to determine the parameters of production and conservation of adult bovine rennet. Dry abomasum was chunked and proceeded to the extraction of the enzyme with hydrochloric acid 3 mM, pH 2,5. Was activated enzyme solution and filtered to yield the liquid re...
Autores: | , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2013 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/8625 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/8625 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Cuajo abomaso extracción fuerza poder de coagulación enzima Rennet extraction forces power of clotting enzyme |
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Determination of parameters for obtaining and conservation of adult bovine rennetDeterminación de parámetros para obtención y conservación de cuajo de bovino adultoCórdova, Javier S.Paitan, ElizabethCuajoabomasoextracciónfuerzapoder de coagulaciónenzimaRennetabomasoextractionforcespower of clottingenzymeThe present research was conducted in order to determine the parameters of production and conservation of adult bovine rennet. Dry abomasum was chunked and proceeded to the extraction of the enzyme with hydrochloric acid 3 mM, pH 2,5. Was activated enzyme solution and filtered to yield the liquid rennet with 1:607,59 force (± 1,58) Soxhlet Units. Liquid rennet was filled in low density polyethylene milky white bottles and stored for one month at 4°C, -7°C and -198°C, to later evaluation. The strength of liquid rennet in storage at 4°C did not yield good results, because loss of the 38,47% of force. Stored liquid rennet to temperature of -7°C, generated a power loss of 30,94%, being the basal strength of 1:419,58 (± 1,47) in U.S. (Units Soxhlet). Storage of liquid rennet to -198°C (liquid nitrogen), was appropriate to preserve with power loss.El presente trabajo de investigación se realizó con el objetivo de determinar los parámetros de obtención y conservación del cuajo de bovino adulto. El abomaso seco se trozó y procedió a la extracción de la enzima con ácido clorhídrico 3 mM, pH 2,5. Se activó la solución enzimática y se filtró obteniéndose el cuajo líquido con fuerza de 1:607,59 ( 1,58) Unidades Soxhlet. El cuajo líquido se envasó en frascos de polietileno de baja densidad de color blanco lechoso, almacenándose por un mes a 4°C, -7°C y –198°C, para su posterior evaluación. La fuerza del cuajo líquido en el almacenamiento a 4°C no dio buenos resultados, por pérdida del 38,47% de fuerza. El cuajo líquido almacenado a temperatura de –7°C, generó una pérdida del 30,94% de fuerza, siendo la fuerza basal de 1:419,58 (± 1,47) en U.S. (Unidades Soxhlet). El almacenamiento del cuajo líquido a –198°C (nitrógeno líquido), fue el adecuado para su conservación no generando pérdida de fuerza.Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Farmacia y Bioquímica2013-06-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/862510.15381/ci.v16i1.8625Ciencia e Investigación; Vol. 16 Núm. 1 (2013); 9-11Ciencia e Investigación; Vol. 16 No. 1 (2013); 9-111609-90441561-0861reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/8625/7471Derechos de autor 2013 Javier S. Córdova, Elizabeth Paitanhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/86252020-04-27T10:32:34Z |
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The present research was conducted in order to determine the parameters of production and conservation of adult bovine rennet. Dry abomasum was chunked and proceeded to the extraction of the enzyme with hydrochloric acid 3 mM, pH 2,5. Was activated enzyme solution and filtered to yield the liquid rennet with 1:607,59 force (± 1,58) Soxhlet Units. Liquid rennet was filled in low density polyethylene milky white bottles and stored for one month at 4°C, -7°C and -198°C, to later evaluation. The strength of liquid rennet in storage at 4°C did not yield good results, because loss of the 38,47% of force. Stored liquid rennet to temperature of -7°C, generated a power loss of 30,94%, being the basal strength of 1:419,58 (± 1,47) in U.S. (Units Soxhlet). Storage of liquid rennet to -198°C (liquid nitrogen), was appropriate to preserve with power loss. |
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