Gluten free products: a challenge for the food industry

Descripción del Articulo

There is an interesting market for the food industry in gluten free consumers. However, it is not easy to get gluten-free products with similar characteristics and cost to those with gluten. It is important that food labels mention the allergens used during production or if production lines, in whic...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Villanueva-Flores, Rafael
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2017
Institución:Universidad de Lima
Repositorio:Revistas - Universidad de Lima
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.pkp.sfu.ca:article/1800
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spelling Gluten free products: a challenge for the food industryProductos libres de gluten: un reto para la industria de los alimentosVillanueva-Flores, RafaelThere is an interesting market for the food industry in gluten free consumers. However, it is not easy to get gluten-free products with similar characteristics and cost to those with gluten. It is important that food labels mention the allergens used during production or if production lines, in which allergen ingredients are processed, are used, so that consumers will be well informed an avoid products that may be harmful.Existe un mercado interesante para la industria de los alimentos en los consumidores intolerantes al gluten. Sin embargo, no es sencillo obtener productos libres de gluten con características similares a los que tienen gluten y con el mismo costo. Es importante que en las etiquetas de los alimentos se mencionen los alérgenos utilizados en la elaboración del producto o si se emplean líneas de producción en las que se procesan ingredientes alérgenos, de manera que el consumidor se encuentre mejor informado y evite productos que puedan hacerle daño.Universidad de Lima2017-12-21info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistas.ulima.edu.pe/index.php/Ingenieria_industrial/article/view/180010.26439/ing.ind2017.n035.1800Ingeniería Industrial; No. 035 (2017); 183-194Ingeniería Industrial; Núm. 035 (2017); 183-1942523-63261025-992910.26439/ing.ind2017.n035reponame:Revistas - Universidad de Limainstname:Universidad de Limainstacron:ULIMAspahttps://revistas.ulima.edu.pe/index.php/Ingenieria_industrial/article/view/1800/1815info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/18002023-07-21T20:49:45Z
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