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La Extracción sólido-líquido de oleorresinas de páprika (Capsicum annuum, L)

Descripción del Articulo

In the present investigation, the proximal composition of paprika was determined (Capsicum annuum, L); the balance of materials in the operations of drying, milling and extraction of its oleoresin; also, the physicochemical values of the oleoresin. An equipment of Soxhlet ...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Terry Calderóna, Víctor Manuel
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2014
Institución:Universidad Le Cordon Bleu
Repositorio:Revistas - Universidad Le Cordon Bleu
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs2.52.234.130.152:article/8
Enlace del recurso:https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/8
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:paprika, oleoresin, colorants
Páprika
Oleorresinas
Colorantes
Descripción
Sumario:In the present investigation, the proximal composition of paprika was determined (Capsicum annuum, L); the balance of materials in the operations of drying, milling and extraction of its oleoresin; also, the physicochemical values of the oleoresin. An equipment of Soxhlet extraction of 500 mL, with hexane. Each cycle of extraction corresponded to a volume of 300 ml and with five cycles of extraction a concentration of oleoresin of 98% was obtained, with a yield of the operation of 8.2 g of oleoresin/100 g of paprika.
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