Cholesterol and Cholesterol Oxides in Chicken Meat

Descripción del Articulo

The contents of tota lipids, cholesterol and cholesterol oxides we determined in chicken meat purchased fromen farms in Lima. Chicken meat presented differentvalues of total lipids and cholesterol. Breast chicken presentedthe lowest values of total lipids and cholesterol while the skinpresented the...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Velarde Laos, Edmundo, Gonzalez, Ana
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2006
Institución:Pontificia Universidad Católica del Perú
Repositorio:Revistas - Pontificia Universidad Católica del Perú
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:revistaspuc:article/2622
Enlace del recurso:http://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/2622
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Colesterol
Descripción
Sumario:The contents of tota lipids, cholesterol and cholesterol oxides we determined in chicken meat purchased fromen farms in Lima. Chicken meat presented differentvalues of total lipids and cholesterol. Breast chicken presentedthe lowest values of total lipids and cholesterol while the skinpresented the highest values.A gas chromatograph – mass spectrometer (GC – MS) was employed to confirm the structure of theoxides: 7-ketocholesterol was found infarms ; 7- hydroxycholesterol was foundfollowing cholesterolthe three chickenin wing of chickenfarm 1 and in the skin of chicken farm 2; 7-hydroxycholesteroland - epoxycholesterol in the skin of chicken farm 2.
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