Cholesterol and Cholesterol Oxides in Chicken Meat

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The contents of tota lipids, cholesterol and cholesterol oxides we determined in chicken meat purchased fromen farms in Lima. Chicken meat presented differentvalues of total lipids and cholesterol. Breast chicken presentedthe lowest values of total lipids and cholesterol while the skinpresented the...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Velarde Laos, Edmundo, Gonzalez, Ana
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2006
Institución:Pontificia Universidad Católica del Perú
Repositorio:Revistas - Pontificia Universidad Católica del Perú
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:revistaspuc:article/2622
Enlace del recurso:http://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/2622
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Colesterol
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spelling Cholesterol and Cholesterol Oxides in Chicken MeatColesterol y óxidos de colesterol en carne de polloVelarde Laos, EdmundoGonzalez, AnaColesterolThe contents of tota lipids, cholesterol and cholesterol oxides we determined in chicken meat purchased fromen farms in Lima. Chicken meat presented differentvalues of total lipids and cholesterol. Breast chicken presentedthe lowest values of total lipids and cholesterol while the skinpresented the highest values.A gas chromatograph – mass spectrometer (GC – MS) was employed to confirm the structure of theoxides: 7-ketocholesterol was found infarms ; 7- hydroxycholesterol was foundfollowing cholesterolthe three chickenin wing of chickenfarm 1 and in the skin of chicken farm 2; 7-hydroxycholesteroland - epoxycholesterol in the skin of chicken farm 2.Se determinó el contenido de lípidos totales, colesterol yóxidos de colesterol en carne de pollo adquiridos en 3avícolas de Lima. La carne de pollo presentó valores de lípidostotales y colesterol diferentes porpresentó los menores valores demientras que la piel presentó losavícola. La carne de pecholípidos totales y colesterol,mayores valores de estos. Por cromatografía de gases acoplado a espectrómetro demasas (CG-EM) se confirmó la estructura de los siguientes óxidosde colesterol: 7-cetocolesterol, en las 3 avícolas; 7 β -hidroxicolesterol en ala de la avícola 1 y piel de la avícola 2; 7 -hidroxicolesterol y α - epoxicolesterol en piel de la avícola 2.Pontificia Universidad Católica del Perú2006-06-07info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/2622Revista de Química; Vol. 20 Núm. 1-2 (2006); 11-202518-28031012-3946reponame:Revistas - Pontificia Universidad Católica del Perúinstname:Pontificia Universidad Católica del Perúinstacron:PUCPspahttp://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/2622/2569Derechos de autor 2016 Revista de Químicahttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:revistaspuc:article/26222025-07-04T15:13:46Z
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