USE OF COMPOUNDS NATURAL IN REDUCING THE BACTERIAL LOAD OF THE ORAL CAVITY: A REVIEW ARTICLE
Descripción del Articulo
Currently, there is a wide range of pharmaceutical products that off er great benefi ts for the treatment of various oral diseases. Most of these products are of synthetic origin with antibacterial properties but there are the numerous side eff ects associated with their use. An alternative is the u...
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2020 |
Institución: | Universidad Ricardo Palma |
Repositorio: | Revista URP - Biotempo |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:oai.revistas.urp.edu.pe:article/3146 |
Enlace del recurso: | http://revistas.urp.edu.pe/index.php/Biotempo/article/view/3146 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
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USE OF COMPOUNDS NATURAL IN REDUCING THE BACTERIAL LOAD OF THE ORAL CAVITY: A REVIEW ARTICLEUSO DE COMPUESTOS NATURALES PARA REDUCIR LA CARGA BACTERIANA DE LA CAVIDAD ORAL: UN ARTÍCULO DE REVISIÓNSantos-Zambrano, Thaináh BrunaJaime-Szwom, RubénCouto de- Almeida, Ricardo SergioFitofarmacéuticosMicroorganismosOdontologíaProductos naturalesCurrently, there is a wide range of pharmaceutical products that off er great benefi ts for the treatment of various oral diseases. Most of these products are of synthetic origin with antibacterial properties but there are the numerous side eff ects associated with their use. An alternative is the use of natural products from plants and insects in the reduction of the bacterial load of the oral cavity as chamomile (Chamaemelum nobile (L.) All.), cocoa (Th eobroma cacao L.), aloe (Aloe vera L.), moringa (Moringa oleifera Lam.), oregano (Origanum vulgare L.), coconut (Cocos nucifera L.), garlic (Allium sativum L.), clove (Syzgium aromaticum L.), cardamom (Elettaria cardamomum L.), stevia (Stevia rebaudiana Bertoni), honey bee and propolis, addressed in this literature review. Th is review attempts to address the use of diff erent natural compounds in reducing the bacterial load of the oral cavity. It can be concluded that there are several studies about the eff ects of natural products on the part of man in medicine, where there are a large number of works and publications related to natural substances with active ingredients in reducing the bacterial load of the oral cavity.Actualmente, existe una amplia gama de productos farmacéuticos que ofrecen grandes benefi cios para el tratamiento de diversas enfermedades orales. La mayoría de estos productos son de origen sintético con propiedades antibacterianas, pero existen numerosos efectos secundarios asociados con su uso. Una alternativa es el uso de productos naturales de plantas e insectos en la reducción de la carga bacteriana de la cavidad oral como la manzanilla (Chamaemelum nobile (L.) All.), el cacao (Th eobroma cacao L.), el aloe (Aloe vera L.), la moringa (Moringa oleífera Lam.), el orégano (Origanum vulgare L.), coco (Cocos nucifera L.), ajo (Allium sativum L.), clavo (Syzgium aromaticum L.), cardamomo (Elettaria cardamomum L.), stevia (Stevia rebaudiana Bertoni), miel de abeja y propóleos, abordados en esta revisión de la literatura. Esta revisión intenta abordar el uso de diferentes compuestos naturales para reducir la carga bacteriana de la cavidad oral. Se puede concluir que existen varios estudios sobre los efectos de los productos naturales por parte del hombre en la medicina, donde hay una gran cantidad de trabajos y publicaciones relacionadas con sustancias naturales con ingredientes activos para reducir la carga bacteriana de la cavidad oral.Facultad de Ciencias Biológicas, Universidad Ricardo Palma2020-06-27info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://revistas.urp.edu.pe/index.php/Biotempo/article/view/314610.31381/biotempo.v17i1.3146Biotempo; Vol. 17 Núm. 1 (2020): Biotempo; 173-1832519-56971992-2159reponame:Revista URP - Biotempoinstname:Universidad Ricardo Palmainstacron:URPspahttp://revistas.urp.edu.pe/index.php/Biotempo/article/view/3146/3225Derechos de autor 2020 Biotempoinfo:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-04T16:20:16Zmail@mail.com - |
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Currently, there is a wide range of pharmaceutical products that off er great benefi ts for the treatment of various oral diseases. Most of these products are of synthetic origin with antibacterial properties but there are the numerous side eff ects associated with their use. An alternative is the use of natural products from plants and insects in the reduction of the bacterial load of the oral cavity as chamomile (Chamaemelum nobile (L.) All.), cocoa (Th eobroma cacao L.), aloe (Aloe vera L.), moringa (Moringa oleifera Lam.), oregano (Origanum vulgare L.), coconut (Cocos nucifera L.), garlic (Allium sativum L.), clove (Syzgium aromaticum L.), cardamom (Elettaria cardamomum L.), stevia (Stevia rebaudiana Bertoni), honey bee and propolis, addressed in this literature review. Th is review attempts to address the use of diff erent natural compounds in reducing the bacterial load of the oral cavity. It can be concluded that there are several studies about the eff ects of natural products on the part of man in medicine, where there are a large number of works and publications related to natural substances with active ingredients in reducing the bacterial load of the oral cavity. |
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