Exportación Completada — 

The forgotten Creole dish Saint Peter and Saint Paul in the Traditions of Ricardo Palma

Descripción del Articulo

This is a research work concerning the history of Peruvian cuisine, broadening theinformation included in La culinaria peruana en las Tradiciones de Ricardo Palma, written by the author and published in Aula Palma (vol. VI, Lima, Instituto Ricardo Palma, Ricardo Palma University, 2...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Coloma Porcari, César
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2019
Institución:Universidad Ricardo Palma
Repositorio:Revista URP - Aula Palma
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:oai.revistas.urp.edu.pe:article/2123
Enlace del recurso:http://revistas.urp.edu.pe/index.php/Aula_Palma/article/view/2123
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Historia de la culinaria peruana, tradiciones, folklore, frejoles, Phaseolus vulgaris L., arroz, Oryza sativa L.
Descripción
Sumario:This is a research work concerning the history of Peruvian cuisine, broadening theinformation included in La culinaria peruana en las Tradiciones de Ricardo Palma, written by the author and published in Aula Palma (vol. VI, Lima, Instituto Ricardo Palma, Ricardo Palma University, 2008, pp. 169-214). This  essay offers information on the Creole dish called San Pedro y San Pablo (beans with rice), which is mentioned by Ricardo Palma in his Peruvian Traditions and whose name has been completely forgotten. The author reproduces old recipes and the dish is compared with traditional dishes from the Caribbean and Spain that bear some resemblance. Information about the bean (Phaseolus vulgaris L.) and rice (Oryza sativa L.) is included.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).