SALTED OF HAKE IN DRY AND HUMID PILE AND FOR VACUUM OSMOTIC DEHYDRATION (MERLUCCIUS GAYI PERUANUS)
Descripción del Articulo
Three salted procedures were studied comparatively in hake fillets (Merluccius gayi peruanus): in Dry Pile (PS), Humid Pile (PH) and Vacuum Osmotic Dehydration (DOV). In the salted samples, the evolutions of the following variables were determined: Salt and water content, recount of viable aerobic m...
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2005 |
| Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Repositorio: | Revista UNMSM - Industrial Data |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/6173 |
| Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/6173 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Osmotic dehydration hake salted salted in dry pile salted in humid pile. Deshidratación osmótica merluza salado salado en pila seca salado en pila húmeda. |
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SALTED OF HAKE IN DRY AND HUMID PILE AND FOR VACUUM OSMOTIC DEHYDRATION (MERLUCCIUS GAYI PERUANUS)SALADO DE MERLUZA POR PILA SECA, HÚMEDA Y POR DESHIDRATACIÓN OSMÓTICA AVACÍO (MERLUCCIUSGAYI PERUANUS)López Ráez, LuzDávila Solar, LuisOsmotic dehydrationhakesaltedsalted in dry pilesalted in humid pile.Deshidratación osmóticamerluzasaladosalado en pila secasalado en pila húmeda.Three salted procedures were studied comparatively in hake fillets (Merluccius gayi peruanus): in Dry Pile (PS), Humid Pile (PH) and Vacuum Osmotic Dehydration (DOV). In the salted samples, the evolutions of the following variables were determined: Salt and water content, recount of viable aerobic microorganisms, staphylococcus, molds and water activity (aw). The population of microorganisms was found to decay quickly in samples tried with DOV.Se compararon tres procedimientos de salado de merluza (Merluccius gayi peruanus) en pila seca (PS), pila húmeda (PH) y deshidratación osmótica a vacío (DOV). En las muestras saladas, se determinó la evolución del contenido de sal, el contenido de agua, el recuento de microorganismos aerobios viables, estafilococos, mohos y la actividad de agua (aw). Se encontró que la población de microorganismos decae rápidamente en las muestras tratadas con DOV.Facultad de Ingeniería Industrial, Universidad Nacional Mayor de San Marcos2005-12-30info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/617310.15381/idata.v8i2.6173Industrial Data; Vol. 8 Núm. 2 (2005); 007-014Industrial Data; Vol 8 No 2 (2005); 007-0141810-99931560-9146reponame:Revista UNMSM - Industrial Datainstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/6173/5363Derechos de autor 2005 Luz López Ráez, Luis Dávila Solarhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-01T17:25:44Zmail@mail.com - |
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Three salted procedures were studied comparatively in hake fillets (Merluccius gayi peruanus): in Dry Pile (PS), Humid Pile (PH) and Vacuum Osmotic Dehydration (DOV). In the salted samples, the evolutions of the following variables were determined: Salt and water content, recount of viable aerobic microorganisms, staphylococcus, molds and water activity (aw). The population of microorganisms was found to decay quickly in samples tried with DOV. Se compararon tres procedimientos de salado de merluza (Merluccius gayi peruanus) en pila seca (PS), pila húmeda (PH) y deshidratación osmótica a vacío (DOV). En las muestras saladas, se determinó la evolución del contenido de sal, el contenido de agua, el recuento de microorganismos aerobios viables, estafilococos, mohos y la actividad de agua (aw). Se encontró que la población de microorganismos decae rápidamente en las muestras tratadas con DOV. |
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Three salted procedures were studied comparatively in hake fillets (Merluccius gayi peruanus): in Dry Pile (PS), Humid Pile (PH) and Vacuum Osmotic Dehydration (DOV). In the salted samples, the evolutions of the following variables were determined: Salt and water content, recount of viable aerobic microorganisms, staphylococcus, molds and water activity (aw). The population of microorganisms was found to decay quickly in samples tried with DOV. |
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