DEHYDRATION OF EDIBLE MUSHROOMS (PLEUROTUS OSTREATUS)

Descripción del Articulo

The edible mushroom Pleurotus ostreatus have been subjected to thermal, chemical and thermal-chemical treatment. The results show that the chemical treatment produces a more effective enzymatic inactivation compared to the other two treatments. Also, the experimental study of fungi dehydration carri...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Salas de la Torre, N., Bazán, D., Osorio, A., Cornejo, O., Carrero, E.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2003
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revista UNMSM - Revista Peruana de Química e Ingeniería Química
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/4490
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4490
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Kinetics of dehydration
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Los hongos comestibles Pleurotus ostreatus han sido sometidos a tratamiento térmico, químico y térmico-químico. Los resultados muestran que el tratamiento químico produce una inactivación enzimática más efectiva comparado a los otros dos tratamientos. Así mismo, el estudio experimental de la deshidratación de los hongos llevada a cabo a 55°C, revela que la humedad crítica es de 10.4 kg de agua /kg de sólido seco, la humedad de equilibrio es 0.22 kg de agua/ kg de sólido.
description The edible mushroom Pleurotus ostreatus have been subjected to thermal, chemical and thermal-chemical treatment. The results show that the chemical treatment produces a more effective enzymatic inactivation compared to the other two treatments. Also, the experimental study of fungi dehydration carried out at 55 ° C reveals that the critical moisture content is 10.4 kg water / kg dry solids, the equilibrium moisture is 0.22 kg water / kg of solid .
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