DEHYDRATION OF EDIBLE MUSHROOMS (PLEUROTUS OSTREATUS)
Descripción del Articulo
The edible mushroom Pleurotus ostreatus have been subjected to thermal, chemical and thermal-chemical treatment. The results show that the chemical treatment produces a more effective enzymatic inactivation compared to the other two treatments. Also, the experimental study of fungi dehydration carri...
Autores: | , , , , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2003 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revista UNMSM - Revista Peruana de Química e Ingeniería Química |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4490 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4490 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Kinetics of dehydration edible fungi Pleurotus ostreatus dehydration fungi. Cinética de deshidratación hongos comestibles deshidratación de hongos. |
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DEHYDRATION OF EDIBLE MUSHROOMS (PLEUROTUS OSTREATUS)DESHIDRATACIÓN DE HONGOS COMESTIBLES (PLEUROTUS OSTREATUS)Salas de la Torre, N.Bazán, D.Osorio, A.Cornejo, O.Carrero, E.Kinetics of dehydrationedible fungiPleurotus ostreatusdehydration fungi.Cinética de deshidrataciónhongos comestiblesPleurotus ostreatusdeshidratación de hongos.The edible mushroom Pleurotus ostreatus have been subjected to thermal, chemical and thermal-chemical treatment. The results show that the chemical treatment produces a more effective enzymatic inactivation compared to the other two treatments. Also, the experimental study of fungi dehydration carried out at 55 ° C reveals that the critical moisture content is 10.4 kg water / kg dry solids, the equilibrium moisture is 0.22 kg water / kg of solid .Los hongos comestibles Pleurotus ostreatus han sido sometidos a tratamiento térmico, químico y térmico-químico. Los resultados muestran que el tratamiento químico produce una inactivación enzimática más efectiva comparado a los otros dos tratamientos. Así mismo, el estudio experimental de la deshidratación de los hongos llevada a cabo a 55°C, revela que la humedad crítica es de 10.4 kg de agua /kg de sólido seco, la humedad de equilibrio es 0.22 kg de agua/ kg de sólido.Universidad Nacional Mayor de San Marcos2003-09-15info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4490Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol 6 No 1 (2003); 55-59Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 6 Núm. 1 (2003); 55-591609-75991726-2208reponame:Revista UNMSM - Revista Peruana de Química e Ingeniería Químicainstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4490/3576Derechos de autor 2003 N. Salas de la Torre, D. Bazán, A. Osorio, O. Cornejo, E. Carrerohttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-01T18:10:45Zmail@mail.com - |
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The edible mushroom Pleurotus ostreatus have been subjected to thermal, chemical and thermal-chemical treatment. The results show that the chemical treatment produces a more effective enzymatic inactivation compared to the other two treatments. Also, the experimental study of fungi dehydration carried out at 55 ° C reveals that the critical moisture content is 10.4 kg water / kg dry solids, the equilibrium moisture is 0.22 kg water / kg of solid . Los hongos comestibles Pleurotus ostreatus han sido sometidos a tratamiento térmico, químico y térmico-químico. Los resultados muestran que el tratamiento químico produce una inactivación enzimática más efectiva comparado a los otros dos tratamientos. Así mismo, el estudio experimental de la deshidratación de los hongos llevada a cabo a 55°C, revela que la humedad crítica es de 10.4 kg de agua /kg de sólido seco, la humedad de equilibrio es 0.22 kg de agua/ kg de sólido. |
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The edible mushroom Pleurotus ostreatus have been subjected to thermal, chemical and thermal-chemical treatment. The results show that the chemical treatment produces a more effective enzymatic inactivation compared to the other two treatments. Also, the experimental study of fungi dehydration carried out at 55 ° C reveals that the critical moisture content is 10.4 kg water / kg dry solids, the equilibrium moisture is 0.22 kg water / kg of solid . |
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